Romanian Cafe


 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  RegisterRegister  

Share | 
 

 Un bancomat din Germania pune întrebări indiscrete: "Locuiţi în România?"

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 45
Location : Cairo

PostSubject: Un bancomat din Germania pune întrebări indiscrete: "Locuiţi în România?"   Wed Sep 09, 2009 4:56 pm

Un bancomat al Volksbank din Konstanz, un oraş german de la graniţa cu Elveţia, a avut timp de mai bine de două zile o defecţiune curioasă, el confruntând fiecare client care voia să schimbe bani cu o întrebare indiscretă: "Locuiţi în România?", relatează cotidianul Südkurier.

Automatul de schimbat bani de la subsolul complexului comercial Lago din Konstanz "s-a comportat ciudat în ultimele două zile şi a avut o defecţiune de-a dreptul penibilă", scriu jurnaliştii de la Südkurier, care s-au deplasat la faţa locului pentru a verifica dacă, într-adevăr, maşinăria punea o asemenea întrebare indiscretă. Drept dovadă, ei oferă şi o fotografie în acest sens, cu ecranul bancomatului, clientul putând să aleagă răspunsul "Da" sau "Nu" la întrebarea "Locuiţi în România?".
"Clienţii complexului comercial Lago dau din cap, zâmbesc amuzaţi sau sunt revoltaţi. Înainte să poată introduce, de exemplu, franci elveţieni în automatul de schimb, fiecare este întrebat, încă de sâmbătă, dacă locuieşte în România. Martori oculari şi o încercare a jurnaliştilor Südkurier confirmă această practică neobişnuită a bancomatului", arată articolul.
Filiala Volksbank a informat că luni după-masă, de la ora 16.15, automatul a fost scos din funcţiune şi că a fost dus la verificări. Directorul filialei Roger Winter a respins ideea că instituţia pe care o conduce ar fi introdus în mod voit această întrebare în sistemul de funcţionare al automatului.
Potrivit lui Winter, banca nu are niciun interes legat de naţionalitatea celor care folosesc bancomantul. "Orice formă de naţionalism ne este străină", a asigurat directorul Volksbank.
Potrivit jurnaliştilor germani, banii puteau fi schimbaţi absolut normal şi dacă un client răspundea "Da" la întrebarea privind România. Cu toate acestea, comentează jurnaliştii, întrebarea oricum nu are niciun sens, din moment ce fiecare poate să răspundă cum doreşte, fără să poată fi verificat.

Directorul Roger Wintern nu exclude ca întrebarea să fi apărut ca urmare a unei intervenţii a unui angajat al firmei care întreţine şi operează automatele Volksbank. Mai exact, se pare că o altă bancă ar fi dorit să instaleze acest sistem pentru a afla, din obiective statistice, câţi clienţi români are. Angajatul firmei de întreţinere ar fi confundat bancomatele. "Aşadar, se pare că la mijloc este o confuzie pentru care îmi cer scuze", a spus Winter.

Südkurier remarcă faptul că "indiscreţia" bancomatului intervine în contextul în care jignirile la adresa românilor "au stârnit valuri puternice în presă". Premierul landului Rhenania de Nord-Westfalia, Jürgen Rüttgers (CDU), a declanşat indignare după ce a afirmat în repetate rânduri că lucrătorii români sunt leneşi şi incompetenţi.

Potrivit directorului Roger Winter, această coincidenţă ar fi cu totul întâmplătoare. Winter exclude posibilitatea ca un hacker cu un simţ mai ciudat al umorului să fi intervenit în reţeaua bancară.

Sursa: NewsIn
Back to top Go down
View user profile http://romaniancafe.forumotion.net
 
Un bancomat din Germania pune întrebări indiscrete: "Locuiţi în România?"
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 2" Burrell Governors
» 2"Burrell Smokebox tube / smokebox door ring
» 4" Burrell Kit 10
» Challenge 2: "Shagadelic 70's!"
» Help needed for Tender Locomotive 5" gauge Kit - Stolen Boiler

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stirile lumii & Comentarii-
Jump to: