Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 O romanca a castigat premiul Christiaan Huygens 2009 pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

O romanca a castigat premiul Christiaan Huygens 2009 pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda Empty
PostSubject: O romanca a castigat premiul Christiaan Huygens 2009 pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda   O romanca a castigat premiul Christiaan Huygens 2009 pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda Icon_minitimeThu Aug 27, 2009 11:55 pm

Raluca Marin-Perianu este castigatoarea premiului Christiaan Huygens 2009, decernat in fiecare an pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda in domeniul stiintific. Teza sa de doctorat, intitulata “Wireless Sensor Networks in Motion”, aduce o contributie semnificativa in dezvoltarea tehnologiei informatiei si telecomunicatiilor”.

Raluca Marin-Perianu va primi premiul in valoare de 10.000 € de la ministrul olandez al educatiei, Ronald Plasterk, in cadrul unei ceremonii oficiale ce va avea loc pe 7 octombrie 2009 in Voorburg, Olanda.

Evenimentul este sponsorizat de IBM, Agentia Spatiala Europeana, De Nederlandsche Bank, ING, Universitatea Utrecht si TNO.

Raluca Marin-Perianu a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si ulterior a urmat studiile doctorale la Universitatea Twente din Olanda.

Christiaan Huygens (1629-1695) a fost un important savant olandez – fizician, matematician si astronom. Printre altele, Huygens a elaborat teoria ondulatorie a luminii, a formulat ecuatiile fortei centrifuge si a ciocnirii elastice si a descoperit satelitul Titan (cel mai mare satelit al planetei Saturn).

Pentru rezultatele cercetarii in domeniul retelelor de senzori miniaturali, Raluca Marin-Perianu a fost nominalizata si pentru premiul Simon Stevin Gezel, acordat de fundatia tehnologica olandeza STW.

Romanca va concura impreuna cu alti doi cercetatori olandezi pentru castigarea premiului Simon Stevin Gezel pe data de 8 octombrie 2009, in cadrul congresului anual STW.

Retelele de senzori miniaturali cu capacitate de comunicatie wireless si auto-organizare au aplicabilitate in multiple domenii: operatiuni militare, supraveghere si control, telecomunicatii, transport si logistica, sanatate, sport.

In prezent, Raluca Marin-Perianu este cercetator post-doctoral in departamentul Pervasive Systems din cadrul Universitatii Twente si co-fondator al companiei Inertia Technology.

O romanca a castigat premiul Christiaan Huygens 2009 pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda Romanc10
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

O romanca a castigat premiul Christiaan Huygens 2009 pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda Empty
PostSubject: Re: O romanca a castigat premiul Christiaan Huygens 2009 pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda   O romanca a castigat premiul Christiaan Huygens 2009 pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda Icon_minitimeFri Aug 28, 2009 12:07 am

Stiri de genul asta ma fac sa ma simt mandra ca sunt romanca. Sa dea Domnul sa avem numai stiri din astea despre romanii din afara. Asa cum puteti remarca din foto, Raluca e si frumoasa si desteapta. Pentru cei interesati si pentru cei ce pot intelege acest gen de scrieri, teza ei de doctorat poate fi descarcata de aici: http://doc.utwente.nl/60028/1/thesis_R_Marin-Perianu.pdf
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
 
O romanca a castigat premiul Christiaan Huygens 2009 pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stiri romanesti & Comentarii-
Jump to: