Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 O romanca primeste premiul CAREER pentru continuarea cercetarii in domeniul cancerului

Go down 
AuthorMessage
Floare de martie

Floare de martie

Posts : 99
Join date : 2009-09-05
Location : Botosani, Romania

O romanca primeste premiul CAREER pentru continuarea cercetarii in domeniul cancerului Empty
PostSubject: O romanca primeste premiul CAREER pentru continuarea cercetarii in domeniul cancerului   O romanca primeste premiul CAREER pentru continuarea cercetarii in domeniul cancerului Icon_minitimeSat Sep 12, 2009 10:53 am

O romanca primeste premiul CAREER pentru continuarea cercetarii in domeniul cancerului

de Magda Barascu HotNews.ro

Diana-Andra Borca-Tasciuc a primit premiul CAREER acordat de National Science Foundation (NSF), premiu care se acorda tinerilor cercetatori, viitori lideri in domeniul in care activeaza. Diana va folosi acest premiu de 425.000 de dolari pentru a-si continua cercetarea privind nanoparticulele incalzite de un camp magnetic alternativ, cercetare care va ajuta in lupta impotriva cancerului.

"Suntem foarte mandri si o felicitam pentru aceasta realizare" a spus David Rosowsky, decanul Rensselaer’s School of Engineering. "Premiile CAREER se acorda celor mai buni si promitatori cercetatori. Sunt increzator ca cercetarea ei va fi un succes si de-abia astept sa vad impactul pe care il va avea in terapiile impotriva cancerului", a spus decanul Rosowsky.

Diana-Andra Borca-Tasciuc este absolventa a Facultatii de Fizica din Bucuresti, promotia 1996. Are un master si un doctorat in Inginerie Mecanica la University of California din Los Angeles. In prezent este profesor-asistent la Institutul Politehnic Rensselaer.

Domeniile ei de cercetare:
• conversia energiei
• transferul de caldura
• inginerie biomedicala
• micro-electro-mecanico sisteme
• transferul de caldura la sisteme nano si bio-sisteme, sisteme micro si nano-electromecanice pentru aplicatii in domeniul medical si pentru conversia energiei termo-electrice.

Premiul CAREER se acorda membrilor facultatii, cercetatori aflati la inceputul carierei, si este unul din cele mai ravnite premii ale National Science Foundation. Acest premiu incurajeaza cercetarea de inalta clasa si initiativele educationale inovatoare.
Back to top Go down
 
O romanca primeste premiul CAREER pentru continuarea cercetarii in domeniul cancerului
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stiri romanesti & Comentarii-
Jump to: