Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Blocaţi de nămeţi şi de lipsa de respect a autorităţilor

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Blocaţi de nămeţi şi de lipsa de respect a autorităţilor Empty
PostSubject: Blocaţi de nămeţi şi de lipsa de respect a autorităţilor   Blocaţi de nămeţi şi de lipsa de respect a autorităţilor Icon_minitimeSat Dec 19, 2009 9:10 am

Sute de persoane au rămas înzăpezite aproape două zile pe E 85. Câteva mii au fost abandonate în gări chiar şi 20 de ore. Toţi arată cu degetul spre mai-marii de la Transporturi.

Sute de oameni erau blocaţi, aseară, de mai bine de 24 de ore, pe drumul european 85 în localităţile Căldăruşeanca şi Cotorca, la graniţa dintre judeţele Ialomiţa şi Buzău. Câţiva mii au fost a bandonaţi ore în şir în gări, deoarece trenurile au avut întârzieri chiar şi de 900 de minute (peste 15 ore). Este vorba despre garniturile care leagă Capitala de judeţul Constanţa.

Şi, mai mult decât elocventă pentru imaginea „României funcţionarului Bulă”, după ce au aşteptat ore în şir, în câmp, remedierea unei defecţiuni la Calea Ferată, zeci de persoane au fost abandonate în Gara Lehliu (judeţul Călăraşi) de angajaţii CFR, care au uitat să-i anunţe că trenul lor pleacă, în sfârşit, spre destinaţie.

Aceşti clienţi ai CFR, dar şi şoferii de autoturisme sau microbuze, blocaţi pe unul dintre cele mai importante drumuri din România - unii dintre ei plecaţi de acasă cu copiii către rude, alţii, obligaţi de şefi - au denunţat lipsa de respect a autorităţilor.

„Aşteptăm reacţia premierului Boc, care ameninţa că aceia care nu-şi vor face treaba, vor pleca. Şi, aşteptăm reacţia ministrului Berceanu”, spuneau, ieri, mai mulţi şoferi blocaţi pe E 85.

Aseară a venit şi reacţia lui Berceanu: directorul de la Întreţinerea drumurilor şi cel al Regionalei de Drumuri Bucureşti au fost înlocuiţi din funcţii.

MAI MULT DECÂT REVOLTĂ


„Este numai o problemă de respect”

„Sunt blocat aici de aseară (marţi), de la ora 19.30. Problemele au început însă încă din Bucureşti. A fost o problemă pe pasarela de la Colentina, apoi pe cea de la Afumaţi, apoi s-a mers în coloană până la Urziceni. Iar, de aici, din Căldăruşeanca, nu s-a mai putut înainta. Am văzut în trafic, înainte de a intra în blocaj, şi o familie cu un bebeluş. Nu ştiu ce au făcut acei oameni”, îşi începe povestea Dan Răuţă, unul dintre şoferii blocaţi în coloana ce se întindea, ieri la prânz, pe aproximativ 10 km, pe ambele sensuri ale E 85.

Atât el, cât şi unul dintre „colegii de suferinţă” aflat cu el în maşină - plus cei doi copii, unul de 10 şi celălalt de 12 ani - nu exclud faptul că la ambuteiaj au contribuit şi câţiva şoferi care nu au înţeles că trebuie să respecte regulile.

„S-a mers bară la bară, iar, la un moment dat, unii au început să intre pe contrasens. Dar, de aici şi până la declaraţiile acelei doamne director la Drumuri e cale lungă. A spus că utilajele au lucrat toată noaptea. Dar, în jurul orei 2.30, toţi i-am văzut cum s-au retras şi ne-au lăsat aici. (...) A spus că e vorba doar despre TIR-uri neechipate. Aici sunt însă microbuze de călători şi autoturisme, iar eu, ca şi alţii, avem maşinile echipate cu anvelope de iarnă. E inadmisibil aşa ceva. În cele din urmă, e o problemă de respect. (...) Nu am plecat la drum de plăcere, dar - dacă aş fi ştiut că voi rămâne înzăpezit pe un drum european - alegeam un drum judeţean că, probabil, acolo nu mi s-ar fi întâmplat asta. E inadmisibil să nu ai utilaje pe drumurile naţionale. Şi nici măcar nu a nins serios”, a conchis Răuţă.

Şefa Companiei de Drumuri, Dorina Tiron, a avut însă replică, atât pentru el, cât şi pentru transportatorii care au ameninţat că vor acţiona în judecată Compania: „Noaptea, nu am putut lucra, întrucât vizibilitatea era scăzută şi am relutat deblocarea de dimineaţă. (...) E dreptul lor să ne dea în judecată. Există normativul care spune că trebuie să acţionăm pentru salvarea vieţilor omeneşti. Or, nu cred că trebuie să intervenim să salvăm şi camioanele”, a transmis Tiron, potrivit Mediafax.

„Am fost trataţi ca nişte animale”

Şi cei câteva sute de călători din „trenul groazei” - aşa cum a fost denumit, ieri, Rapidul 685 (Bucureşti - Constanţa), au înfierat autorităţile. Motivul: deşi au plătit câte 45 de lei pe un bilet, oamenii au ajuns la destinaţie cu o întârziere de 20 de ore - petrecute în frig şi întuneric.

Practic, trenul a plecat din Bucureşti marţi-seară, la 19.45 şi s-a oprit în scurt timp, la Lehliu, în mijlocul câmpului, fără ca nimeni să se obosească să le dea călătorilor vreo explicaţie.

Îngheţaţi, oamenii au fost preluaţi de poliţişti şi transportaţi în gară pentru a se adăposti. Garnitura a plecat însă la 7.35 fără să se obosească cineva să-i anunţe. Călătorii îşi cer acum banii înapoi şi acuză autorităţile de incompetenţă.

„Punctul pe i” l-a pus însă un turist din Marea Britanie, care nu va uita prin ce a trecut: „Ne-au tratat ca pe nişte câini, ca pe vremea comunismului. Având în vedere că România este membru al UE, este absolut dezgustător să nu fi existat soluţii, măsuri. Noaptea trecută, am fost trataţi ca nişte animale”.

Replica pentru el a venit din partea directorului CFR Călători, Liviu Pescăraşu: „Mulţi nu au avut încredere în informaţiile primite, de aceea au rămas în gara respectivă”. (A contribuit Feri Predescu)

"Aici sunt microbuze de călători şi autoturisme, iar eu, ca şi alţii, avem maşinile echipate cu anvelope de iarnă. E inadmisibil aşa ceva",
Dan Răuţă, angajat al unei companii de asigurări din Capitală, blocat pe E 85


BUCUREŞTI

A mers bine doar în teorie

În Capitală, operaţiunea „Deszăpezirea 2009” a mers excelent. Din păcate pentru cei peste un milion de şoferi şi alte câteva mii de persoane nevoite să circule cu mijloacele de transport în comun, deszăpezirea a fost de nota zece doar pe hârtie, în birourile primăriilor. În realitate, însă, oamenii au stau minute în şir în sta ţiile RATB şi ore întregi în maşini.

Din Bucureştii Noi până în Pipera, un şofer a făcut, cu autoturismul personal, o oră şi jumătate în loc de 20 de minute, mergând pe un drum acoperit cu gheaţă şi zăpadă. Un traseu de cinci minute cu tramvaiul, de la Piaţa Traian la Sf. Vineri (zona Unirii) s-a făcut în 45 de minute. Iar un drum pe care, de regulă, îl faci în 5 minute cu taxiul, a avut o durată de şase ori mai mare.

Pe multe străzi din sectorul 6, de pildă, ieri-dimineaţă, s-a circulat ca pe trotuar: cu zăpadă din belşug. Abia după ora 9.00, bucureştenii au zărit pe bulevarde lucrători care aruncau cu material antiderapant. Asta, fără să mai punem la socoteală că, în multe cazuri, o bandă de mers pe fiecare sens era ocupată de troiene, pe care nu s-a sinchisit nimeni să le ia din calea maşinilor.

De altfel, şi pietonii au avut probleme: în sectorul 2, cu greu au reuşit să traverseze, fiind împiedicaţi adesea de mormane de zăpadă. O soluţie pentru mulţi a fost metroul, care a făcut faţă cu greu
chiar şi la ore neconsiderate a fi de vârf.

Potrivit autorităţilor, însă, nu mai ieri s-au împrăştiat 887 de tone de antiderapant. În plus, pe 13 trasee, stabilite împreună cu poliţia, echipajele au lucrat la foc continuu, de marţi noapte, de la 3.30, până ieri-dimineaţă, la 6.30.

ROMÂNIA, SUB ZĂPADĂ

Drumuri blocate cu zecile, naşteri la domiciliu, pericol de avalanşe

* Viscolul şi ninsorile abundente îngreunează în continuare circulaţia pe drumurile naţionale. Potrivit Centrului Infotrafic, ieri, zăpada a blocat dru murile naţionale 2, 1B şi 22, în jude ţul Buzău, Autostrada Bucureşti – Drajna, DN 23 Focşani–Brăila, în zona Dumbrăviţa şi DN 22D, în judeţul Tulcea, între localităţile Măcin–Carcaliu;

* Pe mai multe drumuri a fost restricţionată circulaţia, iar Comandamentul Central de Iarnă a interzis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile din judeţele Ialo mi ţa, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila;

* La nivelul întregii ţări se circulă prost sau deloc. În Vaslui, 12 drumuri naţionale şi judeţene au fost blocate, dar fără să existe şi persoane sau autoturisme blocate, iar în Vrancea - 17;

* Circulaţia rutieră pe 30 de drumuri naţionale şi judeţene din Galaţi a fost restricţionată. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe DN 25, între Tudor Vladimirescu şi Vameş, unde au rămas blocaţi în jur de 120 de oameni;

* În localitatea Voetin, Vrancea, o femeie a născut acasă, marţi noapte, fiindcă ambulanţa a rămas înzăpezită;

* În Gorj, o ambulanţă a rămas în zăpadă, marţi noapte, în timp ce transporta un copil de 2 ani, diagnosticat cu rinofaringită. Copilul a fost dus în braţe jumătate de kilometru, până la spitalul din Târgu-Cărbuneşti;

* Jandarmii montani bistriţeni avertizează că în Munţii Rodnei a apărut pe ricolul producerii de avalanşe, turiştii fiind sfătuiţi să nu se abată de la traseele de creastă;
sursa www.infoportal.ro
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
yasmine

yasmine

Posts : 1209
Join date : 2009-10-30
Age : 35
Location : Manchester, UK

Blocaţi de nămeţi şi de lipsa de respect a autorităţilor Empty
PostSubject: Re: Blocaţi de nămeţi şi de lipsa de respect a autorităţilor   Blocaţi de nămeţi şi de lipsa de respect a autorităţilor Icon_minitimeSun Dec 20, 2009 8:24 am

Romania se confrunta cu presiuni din toate directiile vad...economice, politice, uite acuma nici vremea nu mai tine cu ei saracii Very Happy Si cred ca lucrurile se desfasoara cam cu incetineala caci pana acum cineva ar fi trebuit sa se ocupe de datul zapezii. Acest fenomen de exemplu...pe mine ma amuza foarte tare desi stiu ca este foarte serios. Sa mergi sa dai zapada....cred ca pe vremea comunismului, oamenii erau ceva mai uniti in a se ocupa de asemenea treburi gospodaresti...acum fiecare isi pune palma-n dos si steapta sa faca altul si nu numai altul cat...cei din functii de conducere. Si romanul mai are o caracteristica...de a se vaita fara sa ia masuri. Uite am uitat sa o intreb pe coana mama daca la ei s-a dat zapada din comuna. Daca da..inseamna ca e precum am spus eu Very Happy (Mesaj cam non-sens, nu? Eh, cred ca prea dimineata!)
Back to top Go down
 
Blocaţi de nămeţi şi de lipsa de respect a autorităţilor
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stiri romanesti & Comentarii-
Jump to: