Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Doi romani la terapie intensiva

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Doi romani la terapie intensiva Empty
PostSubject: Doi romani la terapie intensiva   Doi romani la terapie intensiva Icon_minitimeFri Oct 30, 2009 8:02 am

O învăţătoare din Capitală şi un bariton clujean au ajuns la spital în stare gravă. La Iaşi, 25 de noi cazuri au fost confirmate în trei zile.

Românii au în faţă o lună grea, în care vor trebui să ţină piept unei manifestări tot mai agresive a virusului A/H1N1. Acest avertisment al specialiştilor a fost lansat ieri, după ce, la Bucureşti şi la Cluj, au fost confirmate primele două cazuri grave de infectare cu noul tip de virus. Pacienţii - o învăţătoare de 31 de ani şi un bariton de 51 de ani - au ajuns la Terapie Intensivă.

În plus, la Iaşi au fost confirmate 25 de noi cazuri de gripă în doar trei zile. Bolnavii sunt elevi ai Şcolii nr. 15 din oraş şi studenţi ai Universităţii „Al.I. Cuza”. Nu mai puţin de 30 de persoane care au intrat în contact cu ei sunt ţinute sub supraveghere de medici şi au început tratamentul cu antivirale.

Întrucât numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea creşte alarmant în această perioadă, specialiştii fac apel la cetăţeni să se prezinte la medic imediat ce se confruntă cu o viroză. „Dacă răciţi, luaţi legătura cu medicul de familie încă de la primele simptome. (...) Dacă aveţi viroză, staţi acasă!”, a recomandat, ieri, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cer cel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Cei mai precauţi trebuie să fie românii care ştiu că au afecţiuni pulmonare, boli
de inimă sau diabet. Motivul: pe fondul unui organism slăbit, virusul poate face ravagii, iar perioada de recuperare va fi mult mai grea.
Respiră doar cu măşti de oxigen

Cât despre cazurile confirmate ieri, medicii sunt mai îngrijoraţi de modul în care a evoluat boala în cazul tinerei învă ţătoare de la Şcoala nr. 147 din sectorul 5 al Capitalei, care era perfect sănătoasă înainte de a contracta virusul.

În plus, la ea a fost vorba despre „transmiterea comunitară” a bolii, având în vedere că nu a fost plecată în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu persoane care să fi călătorit peste graniţă.

„În primele zile de internare, pacienta a fost într-o stare destul de gravă, acum e stabilă. Respiră însă cu ajutorul unei măşti de oxigen şi va mai rămâne internată o perioadă. Momentan, urmează terapie cu antivirale şi sperăm ca starea ei să evolueze în bine”, a precizat, ieri, Streinu-Cercel.

E posibil ca învă ţă toarea să fi transmis virusul mai departe către doi profesori şi doi elevi din şcoala în care predă. „În acest moment, persoanele respective sunt sub supraveghere, izolate la domiciliu”, a adăugat specialistul.

Învăţătoarea nu mai fusese la şcoală de o săptămână, şi de două zile se află în spital. „Se simţea rău şi a fost suplinită de un alt dascăl. Orele se desfăşoară normal, dar unii părinţi s-au speriat şi şi-au luat copiii acasă”, a explicat directorul şcolii, Carmen Crudu.

Potrivit acesteia, clasa I la care predă tânăra a fost închisă, iar cei mici vor sta acasă şapte zile. În plus, toţi elevii şi dascălii au fost supuşi unui triaj epidemiologic. Cazul învăţătoarei apare la o săptămână după ce o elevă a unei şcoli din acelaşi sector a fost confirmată cu A/H1N1.

La Terapie Intensivă din cauza virusului a ajuns şi baritonul clujean Gheorghe Mogoşan. Starea acestuia a fost agravată şi de faptul că suferă de metastază ganglionară.În plus, în cazul lui nu e vorba despre transmitere comunitară, ci, foarte probabil, a contractat boala în timpul unei vizite în Spania. „Ne-am întors din Spania pe 20 octombrie. Afară era frig şi ningea. Am răcit toţi, şi eu, şi fiul, şi soţul meu. (...) Soţul lua două medicamente care i-au slăbit imunitatea
. De aici cred că a apărut infecţia”, a mărturisit Rozalia Mo goşan, soţia baritonului. (Au contribuit Mihai Şoica, Maria Craus)

"Ne-am întors din Spania pe 20 octombrie. Atunci, am răcit toţi - şi eu, şi fiul, şi soţul meu. Interesant e faptul că doar soţul meu s-a îmbolnăvit şi cred că acest lucru s-a datorat şi bolii grave de care suferă.",
Rozalia Mogoşan, soţia baritonului Gheorghe MogoşanSFATUL MEDICULUI

Evitaţi să călătoriţi cu trenul de Sărbători!

Medicii au o listă de sfaturi care-i pot ajuta pe români să prevină infectarea cu A/H1N1. Astfel:

•Dacă strănutaţi, tuşiţi sec, vă curge nasul, aveţi febră mare şi dureri musculare ori articulare, mergeţi imediat la medicul de familie!


•Nu uitaţi să vă spălaţi frecvent mâinile cu apă şi săpun, să vă acoperiţi gura când strănutaţi, să nu vă atingeţi cu mâinile murdare gura, nasul, ochii!


•Evitaţi călătoriile în ţările în care numărul cazurilor de A/H1N1 s-au înmulţit - Spania, Marea Britanie!


•Evitaţi călătoriile cu trenul şi autocarul în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

sursa www.infoportal.ro
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
 
Doi romani la terapie intensiva
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Despre virusul A/H1N1-
Jump to: