Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Facebook te poate face sa-ti pierzi slujba

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Facebook te poate face sa-ti pierzi slujba Empty
PostSubject: Facebook te poate face sa-ti pierzi slujba   Facebook te poate face sa-ti pierzi slujba Icon_minitimeFri Sep 11, 2009 12:14 am

Companiile au inceput sa urmareasca activitatea si comportamenul angajatilor pe retelele sociale. Un studiu al studiu al companiei americane Proofpoint, citat de Mashable.com, arata ca 8% dintre firmele din Statele Unite au concediat oameni din cauza a ceea ce au scris pe site-uri ca Facebook sau LinkedIn.

Studiul Proofpoint mai arata ca 17% din companii au probleme din cauza modului in care angajatii lor folosesc platformele de socializare online si ca numarul firmelor care au concediat salariati din cauza activitatii lor pe internet s-a dublat in ultimul an.
Proofpoint a mai descoperit ca 15% dintre companii au sanctionat cel putin un angajat pentru publicarea de continut interzis pe internet si pentru file sharing, 13% dintre ele au anchetat cazuri de divulgare de informatii prin mesagerie mobila sau online si ca alte 17 procente au sanctionat salariati pentru incalcarea politicilor de publicare de materiale pe blogui sau forumuri.
Potrivit Mashable.com, starea de fapt surprinsa de studiu are doua cauze: pe de o parte, firmele au inceput sa urmareasca mai indeaproape activitatea angajatilor pe site-urile de socializare, iar pe de alta parte, angajatii continua sa nu-si da seama ca anumite aspecte ale activitatii de la birou sau anumite informatii profesionale nu se divulga pe internet.
Totodata, angajatii (in special cei care lucreaza in corporatii cu sisteme informatice bine puse la punct) ar trebui sa stie ca tot ceea ce publica prin e-mailuri, mesagerie instant sau pe site-urile de socializare poate fi urmarit. Asa ca, spun cei de la Mashable.com, cel mai bine ar fi ca angajatii sa isi pastreze pentru ei parerile despre munca
sau angajator sau sa fie foarte atenti unde si in ce conditii posteaza informatii sau opinii.

Sursa www.flu.ro
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
 
Facebook te poate face sa-ti pierzi slujba
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stirile lumii & Comentarii-
Jump to: