Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Primul caffe-cinema 3D a fost deschis la Bucureşti

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Primul caffe-cinema 3D a fost deschis la Bucureşti Empty
PostSubject: Primul caffe-cinema 3D a fost deschis la Bucureşti   Primul caffe-cinema 3D a fost deschis la Bucureşti Icon_minitimeThu Dec 23, 2010 6:30 pm


Primul caffe-cinema 3D din România a fost lansat, miercuri, la cinematograful Patria în prezenţa ministrului Culturii, Kelemen Hunor şi a directorului general al RADEF România, Marius Cristian Iuraşcu. Ministrul Culturii, alături de directorul RADEF România au tăiat panglica inaugurală şi au anunţat că acesta este primul dintr-un şir de alte 20 de cinematografe 3D care va fi implementat cu ajutorul Ministerului Culturii, conform AGERPRES.
Ministrul Culturii Kelemen Hunor a apreciat că investiţiile în "infrastructura culturală" se fac "cu paşi mici, dar foarte hotărâţi" şi a spus că ministerul pe care îl conduce intenţionează să-şi extindă investiţiile în toate localităţile "în special acolo unde nu există o reţea cinematografică, fiindcă sunt foarte multe oraşe, municipii, unde la această oră nici măcar o sală de cinema nu este funcţională".

Kelemen Hunor a mai spus că degeaba în România se produc filme care iau premii în toată lumea dacă nu există şi săli unde să poate fi vizionate şi de români.

"Aceasta este o sală multifuncţională şi putem promite că în 2011-2012 alte câteva săli vor fi modernizate. Avem extraordinar de multe de făcut în special în ceea ce priveşte digitizarea arhivei, în ceea ce priveşte regândirea infrastructurii, distribuţia filmului. În 2010 avem o producţie de filme foarte bune, cu multe premii peste tot, dar nu avem o distribuţie a lor pusă la punct, nu avem săli sau infrastructură şi degeaba producem filme bune, degeaba avem regizori talentaţi, producător foarte buni dacă cetăţeanul nu are posibilitatea de a viziona aceste opere minunate", a concluzionat ministrul culturii.

Directorul RADEF România Marius Iuraşcu a declarat că actuala sală 3D a fost realizată în fostul hol al cinematografului Patria cu o investiţie minimă de 50.000 de euro.

"Acest proiect va fi implementat, cu ajutorul Ministerului Culturii care sper că ne va sprijini şi în continuare, în cel puţin alte 20 de locaţii din România. RomâniaFilm are în momentul de faţă 28 de săli funcţionale şi probabil până la sfârşitul anului 2011 vom mai deschide încă trei sau patru", a spus Marius Iuraşcu.

Directorul RADEF a dorit să adreseze şi o invitaţie la Cluj, în luna ianuarie, unde RomâniaFilm digitalizează şi reface complet fostul cinematograf Republica, care după 27 ianuarie se va redenumi Florin Piersic.

Sălile 3D vor putea găzdui şi evenimente de înaltă ţinută artistică, premiere cinematografice, conferinţe de presă, spectacole de stand-up comedy.

Salonul din incinta cinematografului Patria are 50 de locuri, şi este dotat cu aer condiţionat, bar, canapele şi echipament 3D.

http://www.cotidianul.ro<TR><TR>
[color:8e13=#000]Accesari: 101[color:8e13=#000]
[color:8e13=#000]Publicat Miercuri, 22 decembrie 2010
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
 
Primul caffe-cinema 3D a fost deschis la Bucureşti
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stiri romanesti & Comentarii-
Jump to: