Romanian Cafe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Festivalul culturii indiene "Namaste India"

Go down 
AuthorMessage
yasmine

yasmine

Posts : 1209
Join date : 2009-10-30
Age : 35
Location : Manchester, UK

Festivalul culturii indiene "Namaste India" Empty
PostSubject: Festivalul culturii indiene "Namaste India"   Festivalul culturii indiene "Namaste India" Icon_minitimeFri Oct 08, 2010 4:08 pm

"Festivalul este organizat de Asociatia socio-culturala InterAct cu sustinerea Ambasadei Indiei la Bucuresti, a Indian Cricket and Cultural Club Bucharest (ICCB) si a comunitatii indiene din Romania.
Realizat in premiera anul acesta, festivalul isi propune sa aduca o farama din savoarea Indiei in Romania. Din sarbatoarea multicolora a simturilor nu putea lipsi spiritualitatea si filosofia indiana, care va fi celebrata asa cum se cuvine pe toata durata festivalului, prin workshopuri si lansari de carte la care vor lua parte importanti promotori ai culturii indiene pe taram romanesc.
In deschiderea festivalului, pe 9 si 10 octombrie, editura Herald va intampina cu bogata sa oferta editoriala, care reuneste titluri semnificative pentru spatiul cultural indian, pe care le veti putea gasi la targul de carte si produse indiene de la Afi Palace Cotroceni.

Dintre titluri mentionam: Upanisad , Dhammapada de BUDDHA, Intrarea pe calea iluminarii de SANTIDEVA, Tratat despre Calea de Mijloc de NAGARJUNA , Upadesha Sahasri de SHANKARA, Tes panza Numelui Tau (Canturi de iubire - Aforisme - Poeme mistice) de KABIR , Vaisesika Sutra (Filosofia realista a Indiei antice) de KANADA, India antica si civilizatia indiana de MASSON-OURSEL PAUL / WILLMAN GRABOWSKA / P. STERN, Filosofia Yoga in relatie cu alte sisteme de gandire indiana de DASGUPTA SURENDRA NATH .

Din program:
9-10 Octombrie, 10:00 - 23:30, Afi Palace Cotroceni: targ de produse indiene (haine, bijuterii, cosmetice, specialitati culinare, mirodenii, ceai, decoratiuni, filme, muzica, produse ayurvedice s.a), demonstratie de bucatarie traditionala, lansari de carte, fashion show, expozitie de fotografie, workshop de dans, degustare de ceai, arta sariului, mehendi.
11-15 Octombrie: lansarea cartii "Moarte la Curtea Rajahului" cu prezenta autoarei Shivani Singh (Top 10 India Today), seara de film, concert de muzica clasica indiana cu grupul Turya Classical, povesti de calatorie, introducere in Yoga si Ayurveda, Povestile Calcuttei (marturii despre Eliade si Maitreyi), conferinta indianistilor, Indian Costume Party.
16 Octombrie, 19:00, Sala Rapsodia - Gala extraordinara de muzica si dans indian - Colaj de momente muzicale si coregrafice dupa un scenariu teatral cu artisti romani si indieni. Festivaluri, traditii, calatorie... evocate de povestea care structureaza spectacolul: o vizita la un muzeu indian al figurilor de ceara.
Programul complet poate fi consultat pe www.namasteindia.ro/program"

Sursa: editura herald
Back to top Go down
 
Festivalul culturii indiene "Namaste India"
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Diverse :: Anunturi-
Jump to: