Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Regulamentul forumului

Go down 
AuthorMessage
chihlimbar

chihlimbar

Posts : 71
Join date : 2009-08-06

Regulamentul forumului Empty
PostSubject: Regulamentul forumului   Regulamentul forumului Icon_minitimeSun Aug 09, 2009 3:40 am

Va rugam cititi regulametul cu atentie !

Pentru accesul la forum este necesara INREGISTRAREA .La inregistrare va rog sa folositi o ADRESA DE EMAIL REALA. Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dvs. ca utilizator si pentru parola (trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta). Inregistrarea in forum cu nick-uri obscene sau jignitoare precum si cu date personale false duce la desfiintarea contului pe acest forum.Crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator), incalcarea acestei reguli duce la suspendarea definitiva a conturilor.Dupa inregistrare veti primi un link de activare al contului , va rugam urmati instructiunile sau administratorii vor activa contul in maxin 24h imediat dupa verificarea identitatii dumneavoastra.
Forumul necesita LOGARE la fiecare vizita pentru a posta mesaje.

In termen de 7 ZILE de la inregistrarea pe forum aveti obligatia SA VA PREZENTATI LA RUBRICA "BINE ATI VENIT" pentru a va integra in grupul nostru si pentru a ne cunoaste. Conturile nou infiintate care în PRIMA LUNA au 0 MESAJE si nu au fost accesate în acest timp vor primi un AVERTISMENT , cel mai probabil fiind create la intamplare sau forumul nu mai prezinta interes pentru utilizator.
Conturile NEACCESATE timp de 3 LUNI vor fi DEZACTIVATE SAU STERSE .Conturile cu mai putin de 1 MESAJ pe luna vor primi un AVERTISMENT .Daca nici in urma avertismentului nu vizitati forumul si nu postati cel putin 1 mesaj se considera ca nu mai sunteti interesat de comunitatea noastra prin urmare contul va fii dezactivat.Daca in termen de 1 luna de la dezactivare nu solicitati REACTIVAREA contului dvs. acesta va fii suspendat.
Inainte de scriere cautati cea mai buna categorie sau subiect pentru mesajele voastre, pentru EVITAREA POSTARII DE DOUA ORI A ACELUIASI SUBIECT sau scrierii aiurea a mesajului dumneavoastra. Puteti folosi functia de CAUTARE. In cazul in care se vor intalni mesaje postate in alt subiect decit cel corespunzator acestea vor fii mutate sau fuzionate de catre administrator fara anunt in prealabil .
Este interzisa postarea de materiale pornografice inclusiv link-uri catre site-uri care contin asemenea materiale. Sanctiune pentru nerespectarea acestei reguli: Blocarea accesului cel putin 15 zile si chiar DEZACTIVAREA contului.
Aceasta comunitate se bazeaza pe INTELEGERE SI RESPECT reciproc. Asadar, sunt INTERZISE cu desavarsire injuriile, afirmatiile vulgare, rasiste, antisemite sau xenofobe. Este interzisa ironia de prost gust, fara sens si orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui forum. Punctele de vedere sunt cele care trebuie discutate, nicidecum persoana care isi exprima acel punct de vedere. In cazul in care se incalca acest punct din regulament, in functie de gravitatea si vulgaritatea mesajului, SANCTIUNEA va fi de la interzicerea trimiterii de mesaje pe forum timp de 15 zile, pana la stergerea contului .
Sunt INTERZISE subiectele de discutie care prin esenta lor sunt menite sa produca scandal (flame-uri) - atat initiatorii lor cat si cei care se prind în acest joc periculos vor fi SANCTIONATI interzicerea trimiterii de mesaje pe forum timp de 15 zile, pana la stergerea contului .
Nu trimiteti mesaje cu continut personal sau mesaje nesolicitate (spam) membrilor forumului. Mesageria privata, ca mijloc de comunicare in cadrul forumului, trebuie folosita doar la cererea uneia dintre partile aflate in discutie. Abuzul, in aceasta privinta, poate duce la dezactivarea sau suspendarea contului. In cazul in care primiti mesaje private necorespunzatoare adresati-va imediat administratorului.

Intotdeauna administratorii acestui forum vor incerca sa indeparteze sau sa modifice orice material deranjant cat mai repede posibil; este imposibil sa parcurga fiecare mesaj in parte zi de zi. Din acest motiv trebuie sa stiti ca toate mesajele exprima punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale administratorilor si de aceea nu pot fi facuti responsabili.
Optinunea NEWSLETTER este activata automat pentru toti membrii iar dezactivarea ei in mod voit din profilul dvs este interzisa.Optiunea "ascunde-mi prezenta in retea " este interzisa a se folosi , va rog bifati "NU" . Optiunile "anunta-ma intotdeauna de mesajele primite " si "anunta-ma cand primesc mesaje private noi " trebuie sa ramana active. Nerespectarea acestor reguli duce la primirea unui AVERTISMENT apoi DEZACTIVAREA contului.

Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza totdeauna bunul simt si buna functionare a forumului. In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti 100% de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent ca l-ati citit sau nu.
Back to top Go down
chihlimbar

chihlimbar

Posts : 71
Join date : 2009-08-06

Regulamentul forumului Empty
PostSubject: Re: Regulamentul forumului   Regulamentul forumului Icon_minitimeThu Jun 17, 2010 1:18 am

Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs...... Andrei Plesu ! Mare adevar ! Cine are urechi sa auda ,cine are ochi sa citeasca !


Ce este un forum?
A interveni pe „forum“ a devenit, de cîţiva ani buni, un hobby la îndemînă. La sfîrşitul fiecărui articol publicat în presa curentă, o sumedenie de cititori (care, de regulă, nu-şi semnează mesajul cu numele lor adevărat) se pronunţă, fiecare cu inteligenţa şi gramatica lui, asupra articolului cu pricina. Nimic rău, în principiu. Am făcut însă experienţa de a citi, în mai multe rînduri, felurite reacţii la articolele mele. A rezultat o rapidă reflexie asupra acestui nou „gen“ literar şi mi se pare util să o împărtăşesc forumiştilor înşişi.

Aş aminti, mai întîi, interlocutorilor mei că termenul „forum“, dincolo de istoria lui „electronică“, are o ereditate nobilă, grecească şi latină. Forumul roman, ca şi agora grecească, erau locuri publice axiale în viaţa cetăţii. Forumul era, deopotrivă, spaţiu al autorităţii, al instituţiilor politice, şi loc al adunărilor populare, al dezbaterilor comunitare sau al comerţului. Pe scurt, forumul era un loc al schimbului: de idei, de mărfuri, de opinii. Acolo se luau decizii, acolo se instituiau legi, acolo se desfăşurau „certurile“ între cetăţeni, fie ei reprezentanţi ai diferitelor facţiuni politice, filozofi, negustori, sau gură-cască. Forumul era un teritoriu civic şi ritual. Toate astea ar trebui să impună forumistului contemporan o anumită ţinută, o anumită responsabilitate. A fi prezent „pe forum“ înseamnă a asuma un rol social, un oficiu public. Forumul nu e un ring de box, în care intri pus pe mutilarea adversarului. El nu e, de fapt, un loc al adversităţii, chiar dacă e unul al dezbaterii, al părerilor contradictorii. Ceea ce urmăreşte forumistul nu e să brutalizeze, ci să convingă. Nu să spargă nasurile, ci să reorienteze minţile. Asta se face cu argumente, cu vervă (eventual ironică), nu însă cu injurii şi ghionturi. Şi încă ceva: în piaţa publică nu te duci dezbrăcat, sau în pijama, sau nespălat. Te duci îngrijit la vorbă şi la port, gata să contrezi, gata să îţi susţii fără concesii convingerile, dar niciodată preocupat să îţi înjoseşti propinenţii sau pe tine însuţi prin gesturi şi cuvinte de ocară. E recomandabil să ştii despre ce vorbeşti, să te exprimi corect şi limpede şi, mai ales, să fii la obiect. Să nu te laşi dominat de idei fixe, de obsesii private, de instincte nedomesticite. Să combaţi idei, nu oameni, să nu-ţi iei antipatiile personale drept „principii“, nici competenţa proprie drept cristal.

Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs.

Forumiştii ar trebui, poate, pornind de la schiţa de mai sus, să-şi pună, măcar din cînd în cînd, problema unei minime etici a forumului. Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs. E un centru social, nu o berărie de cartier. Experienţa mea de lectură, cu unele excepţii, cărora le sînt recunoscător, nu e pe măsura aşteptărilor. Mulţi dintre forumişti sînt fie confiscaţi de o exaltată imagine de sine, fie obsedaţi de sîngeroase resentimente. Cei care îl detestă pe Băsescu scriu despre el indiferent dacă articolul pe care îl „comentează“ e despre piersici. Cei care, mutatis mutandis, mă detestă pe mine, au aerul că aşteaptă febril ocazia săptămînală de a-şi exersa ura şi umorul fin împotriva metehnelor mele pernicioase. Alţii se ceartă între ei, alţii fac paradă de cultură şi subtilitate, carenţi, în mod stingheritor, la amîndouă. Cei mai mulţi nu fac decît să se afle în treabă, cerşind un pic de atenţie, un pic de prestigiu, o ţîră de recunoaştere publică. Forumul roman se construise prin asanarea unei mlaştini. Din păcate, la noi, mlaştina e încă la suprafaţă.

Apărut în Adevărul, 16 martie 2010,autor Andrei Plesu
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Regulamentul forumului Empty
PostSubject: Re: Regulamentul forumului   Regulamentul forumului Icon_minitimeTue Jul 27, 2010 10:46 am

Asa cum bine stim cu totii un forum nu inseamna monolog, nici baza de date, nici informatie in cantitate industriala. Un forum inseamna discutii pe marginea unor subiecte propuse. De aceea, va rog sa cititi din nou regulamentul acestui forum. Deja am trimis emailuri tuturor membrilor ce for fi declarati inactivi si apoi stersi din baza de date a forumului. In cateva zile voi scrie numele membrilor cu acont sters, precum si al celor declarati inactivi. La cerere, contul lor va fi activat. Cererile pot fi trimise pe emailul forumului: romanian.cafe[You must be registered and logged in to see this link.].
Va multuemsc frumos pentru intelegere!
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
Sponsored content
Regulamentul forumului Empty
PostSubject: Re: Regulamentul forumului   Regulamentul forumului Icon_minitime

Back to top Go down
 
Regulamentul forumului
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Bine ati venit :: Sa ne cunoastem!-
Jump to: