Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Mecca are cel mai mare ceas din lume.

Go down 
AuthorMessage
Meryem

Meryem

Posts : 69
Join date : 2010-05-24
Age : 38
Location : Türkey

Mecca are cel mai mare ceas din lume. Empty
PostSubject: Mecca are cel mai mare ceas din lume.   Mecca are cel mai mare ceas din lume. Icon_minitimeTue Aug 17, 2010 11:17 pm

Mecca are cel mai mare ceas din lume. Ceas-arabia-saudita

Cel mai mare ceas din lume a fost montat la Mecca. Ceasul are patru fete, fiecare cu un diametru de 46 de metri, fiind de cinci ori mai mare decat celebrul Big Ben din Londra, o inaltime de 590 de metri si seamana foarte bine cu Big Ben-ul.

Mecca are cel mai mare ceas din lume. Ceas2

Abraj al-Bait Towers din Arabia Saudita este un complex hotelier in valoare de trei miliarde de euro, reprezentand a doua cladire-gigant din lume, dupa Burj Khalifa.

Ceasul din Mecca va fi testat timp de 3 luni, incepand cu prima saptamana a Ramadanului, perioada consacrata rugaciunilor si postului, de la rasarit pana la apus.


Mareste aceasta imagineRedu aceasta imagine Click aici pentru a o vizualiza la dimensiunea originala.
Mecca are cel mai mare ceas din lume. 040820101243114559874_3

Ceasul este o creatie a designerilor germani si inginerilor elvetieni, iar valoarea sa se ridica la 800 milioane de dolari. Autoritatile saudite spera sa atinga un obiectiv, pe care incearca sa il realizeze de 126 de ani, stabilirea timpului universal dupa Mecca si nu dupa Greenwich, motiv pentru care precizia ceasului este absoluta.

Mecca are cel mai mare ceas din lume. 64116_el_makam_kulesi

Fetele ceasului, pe care va fi inscriptionata expresia: "In numele lui Allah", vor fi iluminate cu doua milioane de led-uri. 21.000 de lumini de culoare alb si verde, montate in partea de sus a ceasului, vor lumina pe o distanta de 30 de kilometri pentru a semnala momentele de rugaciune zilnica obligatorii.


Mecca are cel mai mare ceas din lume. Ceas6

Cu aceste valori, construcţia va fi a doua cea mai înaltă clădire din lume, depăşind Taipei 101 din Taiwan (509 metri), dar situându-se cu mult sub Burj Khalifa din Dubai (828 metri), inaugurat în luna ianuarie.

Cu un diametru de şase ori mai mare decât celebrul Big Ben din Londra, feţele ceasului, care au inscripţionate cu litere arabe expresia "În numele lui Allah", vor fi iluminate cu două milioane de led-uri.

Mecca are cel mai mare ceas din lume. 180410_hgdgjjhjlbh

21.000 de lumini de culoare alb şi verde, montate în partea de sus a ceasului, vor lumina pe o distanţă de 30 de kilometri pentru a semnala momentele de rugăciune zilnică obligatorii.

Mecca are cel mai mare ceas din lume. Baf69b3c-41c8-43cf-a0a6-a601f101acba-444x333

Ceasul reflectă un obiectiv pe care musulmanii încearcă să-l atingă de 126 de ani - stabilirea timpului universal după Mecca

Mecca are cel mai mare ceas din lume. Ceas7

La o conferinţă în 2008, clericii musulmani şi oamenii de ştiinţă au afirmat că Mecca ar trebui să fie punctul de referinţă în stabilirea orei, susţinând că oraşul ar fi centrul lumii.
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
 
Mecca are cel mai mare ceas din lume.
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stirile lumii & Comentarii-
Jump to: