Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Cantareata Madalina Manole a murit!

Go down 
AuthorMessage
Meryem

Meryem

Posts : 69
Join date : 2010-05-24
Age : 38
Location : Türkey

Cantareata Madalina Manole a murit! Empty
PostSubject: Cantareata Madalina Manole a murit!   Cantareata Madalina Manole a murit! Icon_minitimeWed Jul 14, 2010 9:12 am

Cantareata Madalina Manole a fost gasita moarta in locuinta ei din Otopeni.
Cantareata Madalina Manole a murit! Madalina-manole
Deceseul Madalinei Manole a fost constatat dupa ce sotul cantaretei a apelat serviciul de urgenta 112.

Deocamdata, autoritatile sunt de parere ca Madalina Manole s-a sinucis, prin supradoza de medicamente.

Artista declarase ca are probleme de sanatate, ceea ce ar putea fi motivul principal al deciziei ei de a-si pune capat zilelor.
Astăzi împlinea 43 de ani

apropo.ro


Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Cantareata Madalina Manole a murit! Empty
PostSubject: Re: Cantareata Madalina Manole a murit!   Cantareata Madalina Manole a murit! Icon_minitimeWed Jul 14, 2010 7:59 pm

Subhanallah, nu-mi vine sa cred. Am sa intru online sa caut mai multe amanunte. Era foarte tanara si vocea ei era minunata.
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Cantareata Madalina Manole a murit! Empty
PostSubject: Re: Cantareata Madalina Manole a murit!   Cantareata Madalina Manole a murit! Icon_minitimeWed Jul 14, 2010 8:26 pm

Mădălina Manole: "Îmi iubesc îngeraşul, dar trebuie să-mi iau adio"

Mădălina Manole s-a otrăvit cu pesticid - este primul verdict dat de criminalişti în cazul morţii artistei. Potrivit apropiaţilor, aceasta se lupta cu depresia de aproape un an.

Sursa: Mediafax"Ştiu că mă iubea toată lumea. Îmi iubesc în geraşul, dar trebuie să-mi iau adio. Îmi pare rău". Acesta este ultimul mesaj pe care Mădălina Manole l-a trimis pe propriul telefon mobil, ieri-dimineaţă, în jurul orei 2.00, cu câteva minute înainte să-şi pună capăt zilelor.

Dincolo de speculaţii, de zvonuri, de declaraţiile iniţiale ale soţului - Mircea Petru - şi de bârfele vecinilor, un lucru era cert, aseară, pentru procurorii bucureşteni: artista s-a otrăvit cu "o cantitate mică, dar suficientă de pesticid".

"Deşi soţul a susţinut, chiar şi în apelul făcut la serviciul de urgenţă 112 că ar fi înghiţit medicamente, noi nu am găsit nimic care să ne ducă la această concluzie (folii sau flacoane goale). Am descoperit în baia la uşa căreia a fost găsit cadavrul artistei o sticlă de un litru, pe eticheta căreia era scris «pesticid», din care fusese consumată o cantitate de aproximativ 100 de grame", au precizat surse judiciare.

Rezultatele necropsiei, peste trei săptămâni

Potrivit anchetatorilor, ar fi folosit un pahar - găsit, de altfel, lângă cadavrul ei, pentru a înghiţi substanţa (Furadan).

"Cadavrul Magdalenei Mircea (Mădălina Manole) a fost descoperit de Petru Mircea care, la 6.30, a sunat la 112 şi a anunţat că soţia sa este moartă. În momentul în care am ajuns în casa acestora, din oraşul ilfovean Otopeni, am găsit cadavrul artistei într-un holişor, lângă baie, iar lângă el un pahar. Purta o pijama tip trening. Avea o contuzie la cap, deoarece în cădere s-a lovit de gresia de pe acel hol. Nu avem indicii că ar fi fost vorba despre o tentativă de omor. În opinia noas tră a murit otrăvită. (...) Cauza certă a morţii va fi stabilită însă doar de medicii legişti, în urma necropsiei", au explicat aceştia.

Potrivit Codului de Procedură Penală, legiştii trebuie să aştepte cel puţin 24 de ore pentru a face asta. Prin urmare, autopsia ar trebui să aibă loc în această dimineaţă. "Practic, se vor preleva probe din toate organele interne, care vor fi trimise la laborator. Testele care ar trebui să arate cu exactitate ce substanţă i-a provocat moartea artistei vor fi gata însă în aproximativ trei săptămâni", au subliniat anchetatorii. Până atunci, procurorii vor continua audierile începute ieri, în acest caz, cu soţul artistei. Petru Mircea a răspuns întrebărilor anchetatorilor timp de câteva ore.

El a refăcut, pe larg, ultimele ore din viaţa soţiei sale. "Au avut înregistrări pentru noul album până la ora 22.00. În drum spre casă s-au oprit la Metro Băneasa şi au făcut cumpărături pentru petrecerea ce urma să aibă loc, miercuri seară, în cinstea Mădălinei, care împlinea 43 de ani. Au ajuns acasă după ora 24.00, au ciocnit un pahar şi au mers la culcare", au adăugat surse judiciare. Petru Mircea a precizat apoi că soţia sa s-ar fi ridicat din pat, după ora 1.00. "A crezut că merge la baie. A adormit însă, iar când s-a trezit era prea târziu. Nimic din comportamentul ei din ziua precedentă morţii nu i-a dat de bănuit că se va sinucide, deşi a mai încercat să facă asta cu o lună în urmă", au conchis sursele citate.
Era depresivă de un an şi a mai avut o tentativă de suicid

Aşa cum arată fişa medicală a artistei, ridicată de procurori de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, la jumătatea lunii iunie, aceasta a înghiţit o doză consistentă de paracetamol şi ibuprofen.

"Atunci, a fost descoperită însă la timp. Medicii i-au făcut spălături stomacale, aşa cum se procedează în toate cazurile de acest gen, şi s-a întors apoi cu bine acasă", au adăugat anchetatorii. Tentativa de suicid de acum o lună pare să fi marcat însă doar faptul că depresia cu care Mădălina Manole lupta de aproape un an o poate împinge în orice moment la un gest extrem.

"Apropiaţii spun că era depresivă de aproape un an. De atunci a început să fie rece şi distantă cu cei din jurul ei. Avea momente în care se supăra fără motiv şi se izola zile întregi", au completat surse din rândul anchetatorilor, care urmează să clarifice problemele ce au determinat-o pe vedetă să recurgă la acest gest extrem, în perioada următoare.

De altfel, după ce astăzi o vor audia pe soacra artistei, procurorii îi vor convoca zilele următoare, la Parchetul Capitalei, pe toţi apropiaţii acesteia.

"Mare păcat. Avea un copilaş, avea o casă..."

În faţa casei din Otopeni, dincolo de banda instalată de poliţişti, cineva aşezase ieridimineaţă un buchet de trandafiri şi o lumânare, un omagiu discret pentru artistă. La doar câteva ore după cutremurătorul anunţ, câţiva vecini se infiltraseră printre jurnalişti pentru a afla câte ceva despre circumstanţele morţii.

Cei mai mulţi refuzau să creadă în varianta sinuciderii. "Mare păcat. Avea un copilaş, avea o casă... Era o persoană discretă, ştia asta toată lumea de pe aici", spunea o femeie care a ieşit după ce a văzut maşinile de poliţie în poartă.

"Ştiu că mă iubea toată lumea. Îmi iubesc îngeraşul, dar trebuie să-mi iau adio. Îmi pare rău...",
MĂDĂLINA MANOLE, ultimul mesaj către familie


CONTROVERSA SPECIALIŞTILOR

Ce a fost în mintea Mădălinei


Psihologul Domnica Petrovai şi psihiatrul Dan Prelipceanu nu se pun de acord în privinţa motivelor sinuciderii Mădălinei Manole.

Potrivit celei dintâi, "una din nouă femei face depresie post-partum, adică aceea de după naştere, de obicei nerecunoscută drept problemă de sănătate. Percepţia generală este că după naştere ar trebui să fii fericită, de aici presiunea socială, dublată de convingerea falsă că depresia trece de la sine şi nu necesită tratament. Unul e discursul faţă de ceilalţi, care e rezultatul a ceea ce e dezirabil să exprimi, şi alta este suferinţa emoţională pe care o resimte o femeie şi la doi ani după naştere", opinează Petrovai.

Explicaţia sinuciderii prin depresia post-partum i se pare adecvată cazului Mădălinei Manole: "Cu atât mai mult cu cât copilul avea o anumită semnificaţie pentru ea, creşte presiunea, în primul rând din partea ei, are legătură cu valoarea ei personală ca individ – de exemplu, dacă copilul plânge şi ea nu îl poate linişti, îi vin în minte gânduri de devalorizare, că nu e un părinte suficient de bun. Riscul depresiei e mult mai mare când efortul de a avea copilul e mai mare".

Spusele Domnicăi Petrovai se coroborează cu acelea ale lui Tavi Colen, coleg de trupă timp de ani şi ani al soţului cântăreţei: "Acum câteva săptămâni îi dădeam consultaţii prin telefon, ne consultam ca de la tătic la copil despre ce să îi facă celui mic".

"Depresia postnatală apare mult mai repede, nu era cazul, având în vedere vârsta copilului", crede psihiatrul Dan Prelipceanu. Lui i se pare că "ce am aflat deocamdată despre cazul Mădălinei Manole sunt chestii descrise în manuale, întotdeauna sinucigaşii îşi pun capăt zilelor într-un moment aniversar, când ţi-e lumea mai dragă... Mereu există un mesaj transmis cuiva, tocmai pentru a mări semnificaţia actului". (Alexandra Olivotto)

SUPOZIŢII

"S-a prăbuşit sufeteşte. A avut o cădere din cauza muzicii. A fost marginalizată", spun apropiaţii cântăreţei, adăugând că artista avea o familie frumoasă, iar soţul ei o diviniza

"Pe vremuri, când anunţam că-mi lansez un album, viniluri - că aşa erau la vremea aia, oamenii se buluceau în faţa magazinului «Muzica», se înghesuiau şi se împingeau ca să re uşească să cumpere unul..." Mădălina Manole păstra nostalgia unui paradis pierdut în momentul în care lumea s-a populat "cu lighioane", printre care un artist era nevoit să-şi croiască drumul.

"Unii chiuleau de la muncă pentru lansarea unui album de-al meu. Eram aşa de fericită să văd mulţimea aia acolo. Îţi dai seama? Toţi oamenii veneau acolo pentru mine. La concerte primeam flori. Eram cea mai fericită pe scenă atunci când vedeam că sunt iubită", povestea Mădălina, cu bucurie în ochi, pentru EVZ, retrăind, cumva, momente din trecut.

Tragedia de ieri i-a încurajat pe mulţi să spună că Mădălina era o femeie împlinită şi fericită, că noul album, "O 9 Mădălina", urma să o readucă "pe val", că fiul pe care şi l-a dorit era cel mai mare vis devenit realitate.

Apropiaţii vorbesc, însă, despre sensibilitatea unei artiste care a preferat, din timp în timp, să se însingureze, reproşând lumii lipsa de sensibilitate şi de solidaritate. Cu trei luni înainte de tragedie, regreta că "vremurile s-au schimbat".

Era optimistă şi bucuroasă că pe site-ul ei fanii o întreabă dacă mai are discurile de demult. "Oare ei cred că eu am stivă de discuri cu mine acasă şi nu vreau să le dau? Sunt discuri pe care nici eu nu le mai am cu mine. Îţi dai seama că, dacă aş avea, le-aş da, nu?", spunea "Fata cu părul de foc".

Gheorghe Gheorghiu: "A avut o prăbuşire sufletească"

Moartea artistei a schimbat, pentru mulţi, înţelesul celor pe care Mădălina Manole le-a făcut sau le-a spus de o vreme încoace. Unii suspectează o depresie postnatală trecută cu vederea, alţii presupun că nu ar fi trecut complet peste moartea fostului ei soţ.

Fostul iubit al Mădălinei Manole şi unul dintre oamenii care au conoscut-o bine, cântăreţul Gheorghe Gheorghiu, spune că, cel mai probabil, Mădălina nu a putut supravieţui într-o lume întoarsă pe dos.

"Cred că a avut o prăbuşire sufletească, pe fondul a ceea ce se întâmplă în cariera vedetelor consacrate până în ’89. Asta a dat-o peste cap total. Este foarte greu astăzi să lansezi un album. Lucrurile stăteau cu totul altfel pe vremuri, când umblau casele de producţie după tine. Azi, îţi iau albumul şi ţi-l aruncă la coş şi încearcă să te marginalizeze", spune el.

Cât despre ipoteza unei căsnicii doar aparent fericite sau ideea că artista nu ar fi depăşit momentului morţii fostului soţ, Gheorghiu este categoric: "Nu, cu siguranţă nu poate fi vorba de aşa ceva. N-are nicio legătură, sunt nişte pure speculaţii. Avea o familie deosebită, soţul ei este un om extraordinar, care o iubeşte, o divinizează, asta a făcut din prima clipă. N-avea nicio legătură cu moartea fostului soţ", a explicat acesta.

"A fost marginalizată"

În urmă cu trei ani, când a murit Şerban Georgescu, cel ce i-a stat alături 15 ani, cântăreaţa nu a vrut să meargă la înmormântarea fostului soţ explicând că "o iubire aşa puternică precum a fost a lor nu trebuie demonstrată nimănui". A preferat, chiar dacă a fost acuzată de unii că "nu se face aşa", să "vorbească" doar ea cu fostul ei soţ, după cum mărturisea în interviu.

"Afectată era de moartea fostului soţ, normal, dar nu atât încât să pregătească o ieşire din scenă atât de dramatică. Ea a avut o cădere din cauza muzicii. A fost marginalizată. Casele de producţie nu au nevoie de artişti. Ei caută «copii» pe care să-i teleghideze cum vor ei şi să le ia bani şi drepturi de autor", spune Gheorghiu.

"Cred că îi era silă"

"A fost un artist foarte preţuit şi profesionist. Dar la ce i-a folosit? În 2010 trebuie să te rogi de toţi nenorociţii să scoţi un album. Asta a distrus-o", a încheiat Gheorghe Gheorghiu, care mâine va susţine, la Mangalia, un concert în memoria cântăreţei.

"Discutaserăm să cânte şi ea la concertul de mâine. Dar, ca să fiu sincer, nu prea mai voia să mai apară. Toată lumea spune că refuza pe toată lumea. Cred că îi era silă de ceea ce se întâmplă în showbiz", a mai precizat artistul.

RĂMAS-BUN

Familia nu a stabilit detaliile înmormântării


Trupul Mădălinei Manole a fost transportat, ieri-dimineaţă, la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, iar rezultatele preliminare ale necropsiei urmează să fie făcute publice în decursul zilei de astăzi.

Prima ipoteză a anchetatorilor este sinuciderea. Cel mai probabil familia va putea ridica în cursul zilei de azi trupul artistei, urmând să fie anunţată capela sau foaierul în care acesta va fi depus, astfel încât cei care au iubit-o să-şi poate lua rămas bun.

Membrii familiei, care sunt în stare de şoc, nu au putut să stabilească în cursul zilei de ieri toate aceste detalii. Apropiaţii evitau să pună întrebări, mai ales că toată ziua familia şi-a petre cut-o la Parchet, unde au avut loc audieri.

Până aseară, nu fusese stabilită nici ziua înmormântării sau biserica la care va fi ţinută ceremonia. Biserica Ortodoxă consideră sinuciderea drept unul dintre cele mai grave păcate săvârşite de om, întrucât cel care-şi ia singur viaţa "se substituie lui Dumnezeu". Preotul poate face totuşi o slujbă sumară de înmormântare, iar sicriul poate intra în biserică. (Loredana Costache)

CARIERĂ

"Fata cu părul de foc" a debutat la 15 ani


Cântăreaţa, compozitoarea şi instrumentista Magdalena Manole, cu numele de scenă Mădălina, s-a născut pe 14 iulie 1967, în oraşul prahovean Vălenii de Munte. "Fata cu părul de foc" a moştenit pasiunea pentru muzică de la mama sa, cântăreaţă de muzică populară.

După ce a studiat chitara şi a început să compună, Mădalina a debutat, la doar 15 ani, la Cenaclul Tineretului prahovean. Alături de Ştefania Ghiţă, a cântat în duetul Alfa şi Beta, cu care a participat la spectacolele Cenaclului Flacăra.

Între 1982 şi 1985, Mădălina a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, la clasa Mihaela Runceanu - Ionel Tudor. Prima ei slujbă a fost la Aeroportul Otopeni, pe post de controlor trafic aerian- auxiliar. În 1988, Mădălina participă la Festivalul de la Mamaia cu piesa "Un om sentimental", compusă de Şerban Geor gescu.

Trei ani mai târziu obţine Discul de Aur pentru albumul "Fată dragă", ce va primi ulterior alte 2 Discuri de Aur, pentru vânzări de peste două milioane de exemplare, performanţă semnalată şi de revista "Billboard". Pe 9 iunie 2009, aduce pe lume un băieţel, Petru jr., în acelaşi an se căsătoreşte cu iubitul ei, Mircea Petru. Mădălina a mai fost căsătorită şi cu compozitorul Şerban Georgescu.


sursa: evz.ro

Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
chihlimbar

chihlimbar

Posts : 71
Join date : 2009-08-06

Cantareata Madalina Manole a murit! Empty
PostSubject: Re: Cantareata Madalina Manole a murit!   Cantareata Madalina Manole a murit! Icon_minitimeThu Jul 15, 2010 1:42 am

Dumnezeu s-o odihneasca in pace ! Mare pacat ca s-a sinucis ! Sunt in stare de soc de cand am citit dimineata ... nu pot sa inteleg de ce si cum , citesc dar nu mi se leaga in minte de unde au sinucigasii aceasta putere de a-si lua viata ...
Cat despre muzica zilelor noastre , articolul de mai sus descrie excelent prin cuvintele lui Gheoghe Gheorghiu cam ce e pe piata romaneasca ... " lighioane ".
Dumnezeu sa ne apere si sa ne pazeasca !
Back to top Go down
Sponsored content
Cantareata Madalina Manole a murit! Empty
PostSubject: Re: Cantareata Madalina Manole a murit!   Cantareata Madalina Manole a murit! Icon_minitime

Back to top Go down
 
Cantareata Madalina Manole a murit!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stiri romanesti & Comentarii-
Jump to: