Romanian Cafe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 A murit sau nu pe cruce Iisus?

Go down 
2 posters
AuthorMessage
chihlimbar

chihlimbar

Posts : 71
Join date : 2009-08-06

A murit sau nu pe cruce Iisus? Empty
PostSubject: A murit sau nu pe cruce Iisus?   A murit sau nu pe cruce Iisus? Icon_minitimeSun Jun 27, 2010 12:58 am

Este posibil ca Iisus să nu fi murit pe cruce, deoarece nu există nicio dovadă potrivit căreia, romanii îşi crucificau prizonierii acum 2.000 de ani, declară în premieră un savant citat de ziarul The Telegraph. Legenda morţii lui Iisus se bazează pe tradiţii creştine bisericeşti şi ilustraţii artistice, afirmă teologul Gunnar Samuelsson. Acesta susţine că Biblia a fost greşit interpretată, pentru că nu există trimiteri exacte către piroane sau crucificare, adică nu se spune exact că Iisus a cărat crucea către Golgota.

"Problema este că descrierea crucificării e absenţa din literatura antică, în mod remarcabil. Sursele în care te-ai aştepta să găseşti detalii despre această procedură nu spun nimic", a spus teologul, care a scris o teză de 400 de pagini după ce a studiat textele originale. Literatura greacă şi latină, de la Homer până în primul secol după Hristos, descriu un arsenal de pedepse, însă niciuna nu menţionează crucificări. Aşa că, după cum spune teologul, dovezile că Iisus a fost lăsat să moară după ce a fost răstignit sunt foarte rare, chiar şi în Biblie. Teologul susţine că oamenii nu trebuie să se îndoiască de textul biblic, ci să fie citit aşa cum este şi nu "cum credem noi că este". "Trebuie să citim rândurile, nu printre rânduri. Textul Bibliei este suficient. Nu trebuie să îi mai adăugăm nimic", a mai spus Gunnar Samuelsson.

Sursa : http://www.romanialibera.ro
Back to top Go down
Meryem

Meryem

Posts : 69
Join date : 2010-05-24
Age : 39
Location : Türkey

A murit sau nu pe cruce Iisus? Empty
PostSubject: Re: A murit sau nu pe cruce Iisus?   A murit sau nu pe cruce Iisus? Icon_minitimeSun Jun 27, 2010 11:23 am

Sora Chihlimbar, am gasit ın Nobilul Coran unde scrie ca Iisus a fost ınaltat la Allah (Dumnezeu).

„Si ei au viclenit , dar Allah a facut ca planurile lor sa nu izbuteasca , fiindca Allah este cel mai bun dintre planuitori! / Când Allah a spus: O, Isus! Eu Iti voi da o rasplata Imbelsugata, te voi Inalta la Mine, te voi mântui de cei care nu cred si Ii voi pune pe cei care te-au urmat peste cei care nu cred pâna In ziua Invierii. Apoi la Mine va fi Intoarcerea voastra si Eu voi judeca asupra celor In care voi nu va Intelegeti.”(surat Al-Imran:54,55)

Dusmanii nu l-au omorât pe Isus

„Si din pricina vorbelor lor: <<Noi l-am omorât pe Mesis Isus, fiul Mariei, trimisul lui Allah!>>, In vreme ce ei nu l-au omorât, nici nu l-au rastignit pe cruce, ci a fost facut cineva sa semene cu el! Cei care au avut pareri diferite In privinta lui Isus, au fost In Indoiala In legatura cu moartea lui; ei nu au avut cunostinta sigura despre ea [moartea lui] , ci doar au urmat unor presupuneri. De buna seama, nu l-au omorât,/ Ci Allah l-a Inaltat la El. Iar Allah este Puternic si Intelept/ Nu va fi nici unul dintre oamenii Cartii care sa nu creada In el, Inaintea mortii sale. Iar In Ziua de Apoi, el va fi martor Impotriva lor.”(surat An-Nisa:157-159)
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
 
A murit sau nu pe cruce Iisus?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Religie :: Ortodoxie-
Jump to: