Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere!

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere! Empty
PostSubject: Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere!   Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere! Icon_minitimeWed May 26, 2010 6:48 pm

Responsabil cu zâmbetele altora, n-a avut parte, poate, de câtă veselie ar fi meritat el însuşi. Obişnuit al divertismentului, i-a făcut pe ceilalţi să uite că are şi o latură profundă. Cei care l-au cunoscut îndeaproape îi ştiu fiecare calitate. Ceilalţi, cei mai mulţi, le descoperă abia acum

La 81 de ani, în locuinţa sa din Constanţa, a încetat din viaţă unul dintre cei mai populari actori ai României: Jean Constantin. În ultimul an, actorul fusese internat la spitale din Capitală şi Constanţa, cu probleme cardiace.

Jean Constantin şi-a făcut debutul pe scenă în 1957, la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa. A urmat o lungă carieră artistică, împărţită între întâlnirile directe cu publicul, în reprezentaţiile de teatru, şi munca pe platourile de filmare. Celebru pentru rolul Ismail din serialul tv "Toate pânzele sus", dar şi pentru partituri precum Patraulea (în "Brigada Diverse"), Limbă (din "Revanşa", "Duelul" şi "Supravieţuitorul", toate semnate Sergiu Nicolaescu), actorul s-a specializat pe zona comediei. Cu toate astea, în 2006, regizorul Cătălin Mitulescu îl distribuia în rolul Nea Florică, pentru pelicula sa "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii". A fost cea mai recentă demonstraţie de dramatism discret şi emoţionant a actorului.
Născut la Techirghiol pe 21 august 1928, Jean Constantin şi-a trecut în filmografie zeci de titluri. De la producţii istorice la film de război şi comedii romantice, veteranul scenei şi al marelui ecran i-a avut drept parteneri de cursă lungă pe la fel de iubiţii colegi Florin Piersic şi Draga Olteanu Matei. Alături de cea din urmă s-a aflat, anul acesta, pe afişul spectacolului "Frumosul de la Marea Neagră", gândit să marcheze 55 de ani de carieră. Norocoşii şi-au luat bilet la una dintre cele trei reprezentaţii susţinute sub acest titlu. Dar chiar şi ei, în loc să rămână cu amintirea hohotelor de râs din spectacolul festiv, se pregătesc acum să-l conducă pe ultimul drum.

Directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", Alexandru Arşinel, a declarat pentru Mediafax că Jean Constantin a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, dar şi un actor extraordinar.

Arşinel l-a descris pe Jean Constantin ca pe "o mare personalitate, un actor extraordinar, iubit de marele public". "A fost un om care nu a adus decât zâmbetul pe buzele spectatorilor", a adăugat Alexandru Arşinel.

Şi Sebastian Papaiani, care i-a fost coleg în seria "BD", se arată îndurerat de dispariţia confratelui său: "Nu poţi să nu lăcrimezi pentru un om care ţi-a fost apropiat, lângă care ai respirat, lângă care ai jucat". În acest moment trist, actorul sintetizează realitatea: "Ne ducem şi nu ne ia locul nimeni, mai ales lui Jean, Jean cel de neînlocuit".
O altă personalitate care l-a cunoscut foarte bine pe Jean Constantin este vedeta teatrului de revistă Stela Popescu. "Îmi pare teribil de rău. Este o veste care te cutremură, cu atât mai mult cu cât până în ultima clipă a jucat, până în ultima clipă s-a bucurat de succes, şi dintr-odată, într-o dimineaţă... A avut şi o viaţă plină, probabil nu i-a mai rezistat inima". Jean Constantin avusese, luni, un spectacol la Adamclisi şi se pregătea pentru un altul, programat pentru 29 mai.

Multe amintiri frumoase legate de Jean Constantin are şi Mircea Diaconu. Actorul-senator povesteşte că actoria e, uneori, precum lupta în război, iar Jean Constantin i-a fost camarad de arme: "Uneori aşa e, ca şi cum ai face războiul cu cineva. Pot să spun că am făcut războiul şi eu cu el". Una dintre "lupte" a fost un film făcut în anii '70, care i-a legat mai mult decât o face, de regulă, un proiect comun: "Trăiam împreună, nu pleca să mănânce fără mine. Am trăit. E ca o rudă apropiată. Poate i-am fost şi eu ca şi copilul lui".
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
yasmine

yasmine

Posts : 1209
Join date : 2009-10-30
Age : 35
Location : Manchester, UK

Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere! Empty
PostSubject: Re: Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere!   Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere! Icon_minitimeThu May 27, 2010 10:53 am

Dumnezeu sa il ierte! Sad Azi il duc in Foaierul Teatrului Fantasio Constanta. Pana maine lumea isi va putea lua ramas bun.

Chiar e pacat cum se duc asemenea talente... pe mine omul acesta m-a distrat de fiecare data, a fost nascut pentru actorie...
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere! Empty
PostSubject: Re: Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere!   Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere! Icon_minitimeThu May 27, 2010 11:15 am

Da, asa este si eu l-am iubit. L-am asociat intotdeauna cu Ismail, personajul creat de Radu Tudoran in "Toate panzele sus". Cand citesc cartea il am in fata ochilor nu pe Ismail al lui tudoran dar pe Ismail jucat de Jean Constantinescu. Oamenii spun ca a murit sarac, dupa o viata intreaga de munca. Lasa sa se imbogateasca toti ciocoii ridicati peste noapte in Romania.
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
Sponsored content
Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere! Empty
PostSubject: Re: Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere!   Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere! Icon_minitime

Back to top Go down
 
Un alt mare actor roman plecat pe drumul fara intoarcere!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stiri romanesti & Comentarii-
Jump to: