Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Rapirea unui copil pakistanez de catre o galateanca

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Rapirea unui copil pakistanez de catre o galateanca Empty
PostSubject: Rapirea unui copil pakistanez de catre o galateanca   Rapirea unui copil pakistanez de catre o galateanca Icon_minitimeSun Mar 21, 2010 10:25 pm

Monica Neruja a şocat întreaga planetă după ce în complicitate cu soţul său pakistanez şi un complice au plănuit răpirea unui micuţ de 5 ani din Pakistan, pe care l-au eliberat în schimbul a 100.000 de euro. Băieţelul avea dublă cetăţenie: britanică şi pakistaneză. Poliţişti din patru ţări au colaborat pentru a identifica răpitorii şi a recupera în siguranţă copilul.

Un caz incredibil a făcut înconjurul lumii în ultimele săptămâni. Gălăţeanca Monica Neruja lucra ca traducător judiciar pentru poliţia spaniolă şi împreună cu soţul său pakistanez şi un alt bărbat a pus la cale un plan diabolic.

Cei trei au orchestrat răpirea unui băieţel din Pakistan în vârstă de doar cinci ani şi au cerut 100.000 de euro în schimbul lui.

Monica Neruja a făcut cunoscut oraşul Galaţi pe întreg mapamondul, dar nu aşa cum ne-am fi dorit.

Conform adresei de pe site-ul de socializare Facebook, Monica Neruja a absolvit Liceul Energetic din Galaţi şi apoi cursurile Universităţii Danubius.

În urma cu câţiva ani s-a mutat în oraşul Barcelona, unde s-a căsătorit cu un pakistanez. Poza acesteia ne arată o tânără liniştită, îmbrăcată elegant, care nu ar fi capabilă la prima vedere de o asemenea faptă.

Răpire cu final fericit

Sahil Saeed, micuţul care a ţinut cu sufletul la gură o lume întreagă, a ajuns aseară în braţele mamei sale după ce a fost eliberat din mâinile răpitorilor.

Băieţelul are dublă cetăţenie: britanică şi pakistaneză. Sahil locuieşte în Anglia, dar îşi petrecea vacanţa la bunici împreună cu tatăl său. Anchetatori din patru ţări au colaborat pentru a desfăşura iţele acestui complicat caz.

Monica Neruja, soţul său şi complicele au fost aduşi ieri pentru audieri preliminare la Tribunalul din Taragona.

"Au apărut patru indivizi înarmaţi cu grenade de mână şi arme Kalaşnikov. L-au lovit pe tata foarte dur, provocându-i răni serioase. Era şi o doamnă în vârstă în casă, bunica, pe care au torturat-o. Mai era un copil de doi ani, pe care l-au izbit de un perete", a declarat Serafim Castro, şeful unităţii speciale de la poliţia spaniolă.
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Rapirea unui copil pakistanez de catre o galateanca Empty
PostSubject: Re: Rapirea unui copil pakistanez de catre o galateanca   Rapirea unui copil pakistanez de catre o galateanca Icon_minitimeSun Mar 21, 2010 10:41 pm

Familia Neruja este în stare de şoc. Marcel, tatăl tinerei acuzate de răpirea lui Sahil Saeed (5 ani) din Pakistan, reuşeşte cu greu să-şi găsească cuvintele.

„Sunt convins că fata mea este nevinovată. Nu putea fi implicată în aşa ceva. Eu o cunosc. Justiţia trebuie să-şi spună cuvântul, iar cine este vinovat să plătească. Am vorbit duminica trecută cu Monica şi totul era în regulă", ne-a declarat Marcel Neruja, tatăl tinerei.

Monica Neruja îşi declară nevinovăţia din spatele gratiilor. Tatăl ei ne-a dezvăluit că tânăra l-a sunat vineri seară din închisoarea din Tarragona (Spania) pentru a-i spune că nu este implicată în răpirea atât de mediatizată la nivel mondial. Mai mult, tânăra este convinsă că săptămâna aceasta va fi eliberată, după ce avocatul său va avea acces la probele din dosar şi îi va dovedi nevinovăţia.

Dau vina pe soţul ei

„Mi-a spus: «Tată, este o înscenare. Sunt nevinovată. La începutul săptămânii viitoare va fi desecretizat dosarul şi atunci avocatul va afla care sunt acuzaţiile care mi se aduc. Sunt sigură că voi fi pusă în libertate». Eu o cred", ne-a declarat Marcel Neruja.

Bărbatul este convins că în spatele afacerii stau viitorul său ginere şi complicele din Pakistan. „Pakistanezul este vinovat pentru ce s-a întâmplat. Monica a venit la Galaţi, unde şi-a dat examenele, iar el a stat o lună în Pakistan. Fata nu ştie nimic, cine ştie ce a făcut el acolo?", susţine Marcel Neruja.

Nuntă la 24 aprilie

Întâmplarea face ca peste o lună, pe 24 aprilie, tânăra din Galaţi să aibă programată cununia religioasă cu pakistanezul Sageiz Mouhamed, botezat creştineşte Andrei. Părinţii, aflaţi sub şocul celor întâmplate, ne arată invitaţiile la nuntă şi nu ştiu să ne spună ce se va întâmpla cu evenimentul deja planificat.

Monica Neruja este studentă în anul I la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii gălăţene „Danubius", iar prima sesiune a trecut-o cu brio. A luat la aproape toate materiile note foarte bune şi are doar o singură restanţă. Tânăra avea un viitor strălucit în faţă, ea fiind şi traducător pentru Poliţia spaniolă, şi nimic nu anunţa ceea ce s-a întâmplat.

„Copilului îi putem pune o vestă cu grenade"

Ziarele spaniole preiau mărturiile lui Raja Saeed, tatălui lui Sahil, în care acesta povesteşte cum a fost ameninţat pentru a plăti răscumpărarea. Potrivit primelor declaraţii ale bărbatului, acesta a fost ameninţat că va primi prin poştă degete ale copilului său.

În momentul în care cetăţeanul britanic de origine pakistaneză le-a spus răpitorilor că nu dispune de suma solicitată pentru eliberarea fiului său, aceştia i-ar fi transmis: „Ştii ce îi putem face copilului? Putem să-i punem o vestă cu grenade şi explozibil şi să-l aruncăm în aer. Şi îţi vom mai livra ce o să mai rămână din el într-un sac de gunoi", i-ar fi transmis Monica Neruja şi complicii săi lui Raja Saeed.

„Dacă vei încerca vreodată să ceri ajutorul poliţiei, această grupare este într-adevăr mare. Putem face orice cu tine în Europa şi putem face orice acasă, în Pakistan, cu părinţii tăi", l-ar mai fi ameninţat răufăcătorii pe cetăţeanul britanic de origine pakistaneză.

Atacuri rasiste la adresa românilor

Cazul în care este implicată şi românca stabilită în provincia Tarragona a stârnit o mulţime de comentarii cu tentă rasistă la adresa compatrioţilor noştri din Spania, pe paginie principalelor cotidiene spaniole. „În Spania a ajuns tot ce era mai «bun» şi mai «înfloritor» din Europa. Nu ne erau de ajuns catalanii noştri, ăştia ne mai lipseau", scrie pe site-ul unuia dintre ziare utilizatorul „Javi", referindu-se la români şi la pakistanezi. „Păi, ce puteau face o româncă şi un pakistanez? Frumoasă adunatură!", comentează un alt cititor. Adrian Dinu, Madrid


Anchetatori din patru ţări

Monica este acuzată că împreună cu soţul său, Sageiz Mouhamed (33 de ani), şi cu Zahed Salem Muhammad (29 de ani) au orchestrat răpirea unui băiat de 5 ani cu dublă cetăţenie, britanică şi pakistaneză, şi au cerut peste 100.000 de euro în schimbul lui. Familia a plătit, dar Poliţia a intrat pe fir şi a reuşit să-i aresteze pe răpitori. Sahil Saeed, micuţul care a ţinut cu sufletul la gură o lume întreagă, a ajuns vineri seară în braţele mamei sale după ce a fost eliberat de răpitori.

Anchetatori din patru ţări au colaborat în acest caz. Monica Neruja, soţul său şi complicele au fost aduşi ieri pentru audieri preliminare la tribunalul din Tarragona, Spania.

„Copilul era acasă la bunici, în Pakistan. Au apărut patru indivizi înarmaţi cu grenade de mână şi arme Kalaşnikov. L-au lovit pe tată foarte dur, provocându-i răni serioase. Era şi o doamnă în vârstă în casă, bunica, pe care au torturat-o. Mai era un copil de doi ani, pe care l-au izbit de un perete", a declarat Serafim Castro, şeful unităţii speciale de la poliţia spaniolă.
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
 
Rapirea unui copil pakistanez de catre o galateanca
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Stiri romanesti & Comentarii-
Jump to: