Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Oficialii anunţă că epidemia de gripă nouă s-a încheiat în Franţa

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Oficialii anunţă că epidemia de gripă nouă s-a încheiat în Franţa Empty
PostSubject: Oficialii anunţă că epidemia de gripă nouă s-a încheiat în Franţa   Oficialii anunţă că epidemia de gripă nouă s-a încheiat în Franţa Icon_minitimeFri Jan 22, 2010 11:18 am

Din datele culese de "medici-santinelă", numărul de îmbolnăviri a scăzut sub pragul epidemic şi gravitatea simptomelor s-a diminuat, însă autorităţile doresc continuarea vaccinărilor, de teama unui nou val pandemic, care s-ar putea ivi în primăvară


Epidemia de gripă nouă s-a încheiat în Franţa, atestă datele epidemiologice culese de două reţele de "medici-santinelă" din această ţară, pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) o considera, la finele lui 2009, singurul stat vest-european unde pandemia avansa. Numărul îmbolnăvirilor a scăzut sub pragul epidemic, iar gravitatea simptomelor este diminuată.
La această concluzie au ajuns, pe baza unor evaluări separate, atât Insern (Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetare Medicală), cât şi Grog (Grupele regionale de observare a gripei), conform cotidianului Le Figaro. Prima organizaţie este în subordinea Ministerului Sănătăţii de la Paris, iar cea de-a doua este o reţea profesională, formată din medici cu cabinete private, medici din spitale de urgenţă, medici militari, pediatri, farmacişti etc.
Potrivit Insern, numărul persoanelor cu febră de cel puţin 39 grade Celsius care s-au prezentat la medic "a scăzut sub pragul epidemic de două săptămâni încoace". În Franţa, pragul respectiv este stabilit la 182 de îmbolnăviri la fiecare 100.000 de locuitori. În ultimele 14 zile, medicii Insern a înregistrat doar 130 de consultaţii gripale la 100.000 de locuitori.
De-a lungul ultimelor şase săptămâni care au putut fi considerate "perioadă pandemică" în Franţa, 3.465.000 de oameni au prezentat simptome gripale, dintre care nu a fost raportat niciun caz "cu o gravitate particulară". În doar 1% din cazurile prezentate, cei 1.323 de medici ai reţelei Insern au raportat necesitatea internării în spital a pacienţilor.

Reflux al pandemiei în toate regiunile franceze

Deşi a folosit criterii diferite decât cele ale "santinelelor" Insern, şi reţeaua Grog consideră că pandemia se află în reflux în toate regiunile Franţei. Încă din vară, Grog a monitorizat cazurile de simptome gripale însoţite de febră sub 39 de grade, constatând o recentă diminuare a acestora.

Puţin pacienţi în ultima săptămână

În ultima săptămână, numai 144.000 de pacienţi cu febră sub 39 de grade s-au prezentat la medic în Franţa metropolitană (fără teritoriile de peste mări). Cu o săptămână înainte fuseseră 307.000 de cazuri, iar mai înainte cu încă o săptămână - 390.000 de cazuri.
În total, pe baza datelor culese de la începutul lunii august, Grog estimează că 6,5 milioane de francezi au fost infectaţi cu virusul gripei noi. Dintre aceştia, 240 au decedat în Franţa metropolitană, totalul urcând la 269, dacă se adaugă şi teritoriile din oceanele Pacific, Indian şi Atlantic, plus Guyana franceză.
Numărul victimelor este infim, în comparaţie cu miile de francezi care mor anual în urma complicaţiilor date de gripa sezonieră.
Mai mult, viteza de răspândire a virusului AH1N1 este mică în raport cu cele 558.000 de cazuri de gastro-enterită pe care le-au raportat medicii francezi în ultimele 15 zile, tot din datele Grog.
În ciuda faptului că epidemia din Franţa se poate considera încheiată, nici Insern, nici Grog nu recomandă încetarea vaccinărilor, care au produs scandal în Franţa. Guvernul de la Paris comandase zeci de milioane de doze, însă numai cinic milioane de cetăţeni s-au vaccinat şi peste trei sferturi declarau, la finele anului trecut, că nu au de gând să o facă.

Vaccinarea nu ar trebui oprită

"Circulaţia virusului este evident slabă, ceea ce nu vrea să spună că trebuie oprită vaccinarea", a declarat pentru Le Figaro Thierry Blanchon, medic la Insern. Raportul Grog arată că "pandemia este în descreştere, dar este încă prezentă".

bogdan.munteanu@gandul.info
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
 
Oficialii anunţă că epidemia de gripă nouă s-a încheiat în Franţa
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Despre virusul A/H1N1-
Jump to: