Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Vaccinarea elevilor se va face doar cu acordul scris al părinţilor

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 46
Location : Cairo

Vaccinarea elevilor se va face doar cu acordul scris al părinţilor Empty
PostSubject: Vaccinarea elevilor se va face doar cu acordul scris al părinţilor   Vaccinarea elevilor se va face doar cu acordul scris al părinţilor Icon_minitimeFri Jan 22, 2010 11:11 am

Ministerul Sănătăţii s-a răzgândit şi nu va mai invoca situaţia specială (pandemia) pentru a vaccina elevii de 6-16 ani, împotriva virusului gripal AH1N1, fără acordul explicit al părinţilor.

Astfel, ministrul Cseke Attila a anunţat, miercuri seara, la un post de televiziune, că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani va fi realizată numai cu acordul scris al părinţilor, normele privind strategia imunizării în şcoli urmând să fie stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei.
Anterior (marţi), secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a declarat, pentru Gândul, că, atunci când va începe vaccinarea împotriva virusului pandemic la minori, se va face o informare în şcoli, prin avizier, iar părinţii care nu sunt de acord cu imunizarea îşi vor putea exprima explicit dezacordul. "Dacă nu va exista acest dezacord, vaccinarea se va face automat", a spus Cercel. Tot miercuri, dar înainte de precizările ministrului Cseke, Dan Pereţianu, preşedintele Camerei Federative a Medicilor, s-a declarat adeptul vaccinării automate, în lipsa unei opţiuni, invocând Constituţia care permite statului să suspende anumite drepturi ale cetăţenilor pentru a păstra sănătatea publică.
"A fost o neînţelegere asupra căreia s-a revenit. Vom cere acordul scris al părinţilor întrucât este vorba despre copiii cu vârste între 6 şi 16 ani, minori. Părintele răspunde pentru copii, aşa că vom cere acordul scris", a liniştit spiritele ministrul Sănătăţii.Acordul scris al părinţilor a mai fost cerut la începutul campaniei de vaccinare a elevelor împotriva virusului HPV. "După o perioadă, s-a renunţat la acordul scris şi s-a mers pe cel verbal", spune Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Aceeaşi sursă a precizat, pentru Gândul, că vaccinarea elevilor se va face de către medicii şcolari sau, în lipsa acestora, de medicii de la direcţiile de sănătate publică ce vor fi detaşaţi în şcoli, în acest scop.

Medicii nu mai sunt obligaţi să se vaccineze

Attila Cseke mai precizează că medicii nu vor fi obligaţi să se vaccineze şi că imunizarea cadrelor medicale vizează doar responsabilitatea acestora. "Nota prin care li se cerea medicilor să se vaccineze, pentru că altfel nu vor mai putea avea acces la bolnavi, a fost reparată astăzi (miercuri - n.r.). Numai cine nu munceşte, nu greşeşte", l-a scuzat oficialul citat pe subordonatul său, secretarul de stat Adrian Streinu Cercel, pentru această decizie. Ministrul Sănătăţii s-a dat drept exemplu de responsabilitate civică, arătând că s-a vaccinat imediat după instalarea în funcţie. "După cum aţi văzut, parlamentarii s-au vaccinat abia azi. Aşa că eu am câştigat două săptămâni", s-a împăunat Cseke.

Startul campaniei de imunizare a copiilor - cel mai devreme în februarie

Ministerul Sănătăţii (MS) a nuanţat lucrurile şi în privinţa termenului la care va începe campania de imunizare a copiilor. Până marţi, startul campaniei era "sfârşitul acestei luni". Miercuri, însă, şeful Centrului de Referinţă pentru Gripă, dr. Viorel Alexandrescu, a declarat că nu se cunoaşte data la care se va finaliza procesul de autorizare a vaccinului românesc Cantgrip, pentru imunizarea copiilor. Alexandrescu a precizat că nu s-a depăşit prima fază a procesului de autorizare şi că acesta se face etapizat, începând cu testele pe copiii de 16 ani, apoi pe cei de 15 ani şi tot aşa, până la cei cu vârsta de 6 ani. În plus, testele realizate în România trebuie confirmate în Germania. Drept urmare, miercuri seara, MS a emis un comunicat prin care "se estimează" că vaccinarea la copii va începe în luna februarie, condiţionat de avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Potrivit statisticilor, la categoria de vârstă 6-16 ani ar fi aproximativ 2,2 milioane de copii şi elevi.

Pandemia a omorât 100 de români

O sută de persoane au murit din cauza gripei AH1N1v în România şi alte aproape 6.300 au fost diagnosticate cu această boală, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 131 de cazuri noi de infectare şi patru decese. Rata de fatalitate în gripa cu virusul A/H1N1 a crescut, în ultimele şase săptămâni, de peste 13 ori, de la 0,1% la 1,32%. "Rata deceselor cauzate de gripa cu virusul A/H1N1 a depăşit-o pe cea prin gripa sezonieră. Astfel, dacă în gripa sezonieră rata de fatalitate a fost de 0,01-0,1 la sută, în gripa pandemică a ajuns la 1,32%", a declarat, miercuri, agenţiei Mediafax, secretarul de stat Adrian
Streinu-Cercel. Până în prezent au fost vaccinate împotriva virusului pandemic peste 500.000 de persoane. Dintre acestea, peste 300.000 au fost vaccinate în perioada 4-10 ianuarie, nefiind înregistrate reacţii adverse importante, potrivit Ministerului Sănătăţii.

robert.veress@gandul.info
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
yasmine

yasmine

Posts : 1209
Join date : 2009-10-30
Age : 35
Location : Manchester, UK

Vaccinarea elevilor se va face doar cu acordul scris al părinţilor Empty
PostSubject: Re: Vaccinarea elevilor se va face doar cu acordul scris al părinţilor   Vaccinarea elevilor se va face doar cu acordul scris al părinţilor Icon_minitimeSat Jan 23, 2010 10:11 am

Eu una chiar cred ca e o exagerare teribila si cu gripa asta, in plus, vaccinarea asta nu e tocmai ok mai ales ca trebuie sa fii perfect sanatos ca sa il faci, iar eu nu am auzit de teste pt el....in plus....ca orice alta gripa, multi se vaccineaza inainte de inceperea sezonului rece, ceilalti stau asa si nu mai moare nimeni...sa fim seriosi..
Back to top Go down
 
Vaccinarea elevilor se va face doar cu acordul scris al părinţilor
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Stiri si Comentarii :: Despre virusul A/H1N1-
Jump to: