Romanian Cafe


 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  RegisterRegister  

Share | 
 

 Jurnal - Floare de martie

Go down 
AuthorMessage
Floare de martie

Floare de martie

Posts : 99
Join date : 2009-09-05
Location : Botosani, Romania

PostSubject: Jurnal - Floare de martie   Wed Oct 14, 2009 10:35 pm

Miercuri, 14 octombrie 2009
Botoşani, România

Jurnal de muncă... Interesantă provocarea lui Admin. Dar vedeţi, îmi rămâne atât de puţin timp, încât abia apuc să citesc ce-au mai scris forumistele, darămite să mai ţin un jurnal.
De ce nu am timp? Munca!!! Mi-aţi putea atrage atenţia că nu stăpânesc managementul timpului, că nu mi-am stabilit priorităţile, că nu ştiu să-mi planific activităţile, astfel încât să-mi folosesc eficient timpul şi să-mi mai rămână şi pentru odihnă şi relaxare. Ştiu teoria, dar în şcoala românească sunt atât de multe planuri, planificări, proiecte şi proiecţele de întocmit, încât stau şi mă-ntreb cui folosesc. Aaa! Gata, ştiu: celor care vin în control!! Acum se poartă verificarea dosarelor, mai bine zis evaluarea activităţii pe baza hârtiilor din dosare! Dacă ai scris frumos, colorat, cu caractere deosebite (la calculator, că e la modă!!) muuuuulte, multe hârtii şi le-ai şi aşezat frrrruuumos în dosare ochioase (aşa încât să se audă peste mări şi ţări cât de tare eşti în hârtii şi să te ia drept model!!!) le-ai luat piuitul. "Acoperiţi-vă cu hârtii, pentru că şi eu, când am fost inspectată de cei de la Bucureşti, a trebuit să prezint hârtii!" ne-a spus şefa noastră la un moment dat. M-am uitat la ea şi mi-am zis că eu n-o să fac faţă, n-o să fiu niciodată în ordine cu hârţogăraia... Nu sunt o persoană obedientă, dar nici nu-mi place să încalc regulile şi-mi zic: "Hai, fie, dacă trebuie...". Şi uite aşa, zilnic, n-am încotro şi scriu la planuri, proiecte, proiecţele, fişe de consiliere, fişe psihopedagogice, fişe de lucru că... de fişe de odihnă n-am auzit! Ha! Ha! Ha!
Ei! Dar nu trebuie să mă plâng. Îmi place ceea ce fac, ştiu că totul trebuie consemnat, însă, din păcate, nu-mi rămâne timp şi de lecturi pentru suflet. Mă consolez cu gândul că în vacanţă voi avea timp şi pentru mine geek .

În altă ordine de idei, astăzi am avut aplicaţii la tema "Percepţia", la clasa a X-a ( predau şi două ore de psihologie, ca obligaţie de catedră) şi am avut satisfacţia că am făcut deja câteva "victime". Câţiva elevi au citit şi suplimentar, au navigat şi pe net (trăiască Guguluţă! - aşa îi spu eu nepreţuitului Google) şi au avut nişte intervenţii interesante şi bine argumentate. Am pus şi un 10. Mâine am clienţi la cabinet, pentru consiliere individuală, dar despre asta nu vă spun mai mult pentru că e CONFIDENŢIAL.

PS: Am observat că Admin e înainte cu o zi!! Astăzi la noi am sărbătorit Cuvioasa Parascheva (am folosit verbul la timpul trecut pentru că a mai rămas puţin şi vine o nouă zi). Să auzim de bine!
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin

Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 45
Location : Cairo

PostSubject: Re: Jurnal - Floare de martie   Thu Oct 15, 2009 9:03 am

He he, Floare de martie, eram inainte cu 2 zile ca ieri am scris pagina respectiva de jurnal. Eram distrata, sa nu zic ca eram prea obosita. Pe langa munca zilnica am supliment: Rahma.
Tine-o tot asa cu jurnalul tau, Floare, e foarte interesant. Mi-ai amintit de cei 15 ani de predare in Romania. Da sa stii ca moda asta cu hartogariile e prezenta si in Egypt, in speta in scolile internationale. De, tot vorbeam noi de curentul postmodern...
Back to top Go down
View user profile http://romaniancafe.forumotion.net
 
Jurnal - Floare de martie
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Ce muncim in afara granitelor Romaniei :: Jurnal-
Jump to: