Romanian Cafe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Romanian Cafe


 
HomeHome  GalleryGallery  SearchSearch  Latest imagesLatest images  Log inLog in  RegisterRegister  

 

 Cafeaua face bine la silueta.

Go down 
2 posters
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 50
Location : Cairo

Cafeaua face bine la silueta. Empty
PostSubject: Cafeaua face bine la silueta.   Cafeaua face bine la silueta. Icon_minitimeFri Apr 30, 2010 12:49 pm

Proprietăţile revigorante ale cafelei au fost descoperite pentru prima oară în regiunea Kaffa, din sud-vestul Etiopiei. De altfel, de la numele acestei regiuni – Kaffa – vine şi denumirea “cafea”. Primele studii despre proprietăţile cafelei datează din secolul al XVIII-lea. De atunci şi pînă astăzi s-a descoperit că această băutură înlătură oboseala, stimulează sistemul nervos, dar şi arderea grăsimilor. În sesiune, o ceaşcă de cafea creşte performanţele intelectuale şi îi ajută pe studenţi să reţină mai uşor informaţiile. Aceeaşi ceaşcă de cafea ne îmbunătăţeşte starea de spirit, ne ajută să ne trezim mai repede şi să începem ziua cu bună dispoziţie. Totul se datorează cafeinei, o substanţă existentă în boabele de cafea. O ceaşcă de cafea obişnuită conţine 60-180 mg cafeină, iar una de cafea solubilă – 30-120 mg. Pînă şi cafeaua decafeinizată prezintă urme de cafeină – aproximativ 3 miligrame.

Protejeaza neuronii

Un studiu efectuat la Nestle Research Center din Lausanne (Elveţia) a arătat că persoanele care beau zilnic două-trei ceşti de cafea prezintă un risc scăzut de a suferi de boala Alzheimer. Cafeina din boabele de cafea protejează neuronii şi previne degradarea funcţiilor mentale apărută o dată cu înaintarea în vîrstă. Această substanţă stimulează activitatea cerebrală şi viteza de transmitere a informaţiilor la nivelul creierului, protejînd în acelaşi timp celulele nervoase. De asemenea, cafeina stimulează circulaţia sangvină către creier, creşte performanţele intelectuale şi îmbunătăţeşte memoria, prevenind pe termen lung declinul funcţiilor mentale cu care este asociată boala Alzheimer. Pentru aceasta avem nevoie de 250-300 mg cafeină, respectiv două-trei ceşti de cafea. S-a demonstrat că viteza de transmitere a informaţiilor la nivel cerebral poate creşte cu ajutorul cafeinei.

Cu lapte

Unele persoane preferă cafeaua cu lapte. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia că laptele anulează efectul cafeinei, astfel încît cafeaua cu lapte îşi pierde efectul stimulant, revigorant. Se spune despre cafea că previne stările depresive. La fel cum unele persoane spun că această băutură le dă o stare de agitaţie. Specialistul nostru spune că, aşa cum fiecare reacţionează diferit la medicamente, la boală, la fel putem reacţiona şi la cafea. Această băutură poate avea efecte pozitive în unele cazuri de depresie şi anxietate şi efecte negative în altele.
Cafeaua este săracă în proteine şi zaharuri, conţine mai mult zaharuri polimerizate, sub formă de celuloză, care nu îngraşă. Cafeaua stimulează arderile şi măreşte producţia de energie. Aceasta înseamnă că o cafea, două pe zi contribuie la menţinerea greutăţii în limite normale prin arderea caloriilor care provin din grăsimi. Efectul de stimulare a arderii grăsimilor se datorează conţinutului de vitamina B3. O ceaşcă de cafea neagră furnizează organismului 1 miligram din această vitamină, precizează prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Pentru aceasta însă trebuie să bem cafeaua fără zahăr, fără lapte, fără frişcă. Dacă o îndulcim, dispare efectul de ardere a grăsimilor, pentru că apar caloriile din zahăr.

Stimuleaza imunitatea

În funcţie de starea de sănătate, putem bea trei-patru ceşti cu cafea zilnic. În unele cazuri, cafeaua poate stimula imunitatea. Printre proprietăţile cafelei se numără şi aceea de uşor laxativ, fiind indicată în constipaţia uşoară. Cafeaua poate provoca insomnie, mai ales dacă este consumată înainte de culcare. Consumul de cafea poate crea dependenţă, de care totuşi se poate scăpa repede. “Cafeaua nu trebuie consumată de la vîrste fragede, cu precauţie în adolescenţă şi din nou cu precauţie de către bătrâni. Cafeaua este contraindicată femeilor însărcinate”, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi.

Persoanele cu afecţiuni ale tubului digestiv nu tolerează cafeaua pregătită la ibric. Zaţul conţine celuloză şi poate fi iritant pentru tubul digestiv. În asemenea cazuri este de preferat cafeaua espresso, fără zaţ şi cu mai puţină cafeină.

CANCER. Datorită cafeinei, fibrelor, cafeaua ajută la prevenirea cancerului. Medicii de la Universitatea din Tokyo (Japonia) au ţinut sub observaţie 90.000 de femei şi bărbaţi. S-a demonstrat că aceia care beau două-trei ceşti de cafea zilnic au un risc scăzut de a suferi de cancer hepatic.

COMPARAŢIE. Unele persoane susţin că nesul (cafeaua solubilă) este mai tare decît cafeaua măcinată. Depinde de cantitatea de cafea folosită. O linguriţă de cafea măcinată conţine de două ori mai multă cafeină decît o linguriţă de cafea solubilă.


Last edited by Admin on Sat May 01, 2010 3:32 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
Admin
Admin
Admin


Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 50
Location : Cairo

Cafeaua face bine la silueta. Empty
PostSubject: Re: Cafeaua face bine la silueta.   Cafeaua face bine la silueta. Icon_minitimeFri Apr 30, 2010 12:53 pm

Stiati ca?



● Consumul excesiv de cafea provoacă tremurături, transpiraţie, insomnii, palpitaţii, creşterea tensiunii arteriale.

● Boabele de cafea trebuie păstrate la frigider, în recipiente închise ermetic, pentru a-şi păstra aroma.

● Dacă boabele verzi de cafea sînt depozitate în condiţii necorespunzătoare de umiditate şi temperatură, există riscul de a dezvolta micotoxine periculoase. Acestea nu modifică gustul sau aroma, însă au efect hepatotoxic. Micotoxinele nu sînt distruse prin prăjirea cafelei.

● Hipertensivii pot să bea cafea numai după ce au consultat medicului.

● Excesul de cafea poate creşte nivelul colesterolului în sînge, pentru că persoanele care beau multă cafea au şi tendinţa de a consuma mai multe grăsimi saturate.

● România se situează pe unul dintre ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte consumul de cafea pe cap de locuitor. În România sînt consumate anual 2,3 kg de cafea pe cap de locuitor, în Germania – 6,64 kg, Austria – 4,49 kg, Ungaria – 3,54 kg, Bulgaria – 3,26 kg, Polonia – 3,04 kg.
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
Admin
Admin
Admin


Posts : 1391
Join date : 2009-08-03
Age : 50
Location : Cairo

Cafeaua face bine la silueta. Empty
PostSubject: Re: Cafeaua face bine la silueta.   Cafeaua face bine la silueta. Icon_minitimeFri Apr 30, 2010 1:01 pm

Nu stiu ce sa mai cred... Studiile astea despre cafea se cam bat in cap.Ba ca aceastabautur e benefica, ba ca strica. Eu, personal cred ca totul sta in moderatie. O ceasca de cafea dimineata si e de ajuns.
Back to top Go down
https://romaniancafe.forumotion.net
yasmine

yasmine


Posts : 1209
Join date : 2009-10-30
Age : 39
Location : Manchester, UK

Cafeaua face bine la silueta. Empty
PostSubject: Re: Cafeaua face bine la silueta.   Cafeaua face bine la silueta. Icon_minitimeSat May 01, 2010 12:56 pm

Pai cam asta e ideea dragele mele, o ceasca de cafea dimineata, moderata, este chiar benefica mai ales la cei cu circulatia slaba (cum sunt eu). In cantitati excesive sau sa fie mult prea concentrata, provoaca aritmii. De aici si starea de ameteala, transpiratia palmelor, etc. Eu pot sa va spun efectele cel mai bine Very Happy pt ca beau ness in weekend. Inca ceva, nu e indicata cafeaua pe stomacul gol, macar doi biscuiti la ea sa fie, altfel efectele ei sunt si mai pronuntate.
Back to top Go down
Sponsored content





Cafeaua face bine la silueta. Empty
PostSubject: Re: Cafeaua face bine la silueta.   Cafeaua face bine la silueta. Icon_minitime

Back to top Go down
 
Cafeaua face bine la silueta.
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Cafeaua de mai târziu
» CAFEAUA-LICOAREA FERICIRII
» STUDIU: Cafeaua e cel mai rău tratament pentru mahmureală
» Bine ai venit in cafenea !
» Facebook te poate face sa-ti pierzi slujba

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Romanian Cafe  :: Cafeaua cea de toate zilele :: Istoria cafelei-
Jump to: